Optakt: OB - Hobro IK
2017-04-23 11:15

Hjemmeholdet er det mest formstærke i Superligaen, mens Brøndby IF kommer fra et nederlag på 0-1 hjemme til FC København.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Slutspil: Mesterskabsspil
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport 1
Hashtag: #sifvff #sldk

Holdnyt:

FC Nordsjælland:
Endnu en stærk præstation af FC Nordsjælland, der senest vandt med 4-1 ude over SønderjyskE efter at have været bagud med 0-1 ved pausen. Nu skal Kasper Hjulmands tropper så forsøge at følge op i en svær hjemmekamp mod Brøndby, hvor klubben med en sejr kan lægge yderligere pres på FC Midtjylland i kampen om bronzemedaljerne. De to klubber ligger side om side med 42 point med syv kampe igen, så der er meget på spil.

FC Nordsjælland er i strålende form for tiden, hvor det er blevet til fem sejre og en enkelt uafgjort i de seneste seks kampe, og derfor er det også et hold med selvtillid, der går ind til opgøret mod Brøndby.

Pascal Gregor, Lasse Petry, Indy Groothuizen er ude med skader, mens Patrick Da Silva og Emil Damgaard formentlig er det samme. 

Brøndby IF:
Det blev til et nederlag på 0-1 hjemme til ærkerivalerne fra FC København senest, og dermed måtte Brøndby sande, at der fortsat er et stykke arbejde forude, hvis klubben skal nå op på FC Københavns niveau. Med 13 point op til FCK er det stort set umuligt for Brøndby at hente rivalerne med 21 point tilbage at spille op, mens klubben med 16 point ned til tredjepladsen også er sikker på ikke at blive hentet bagfra.

Forsvarsgeneral Benedikt Röcker må sidde ude af opgøret mod FC Nordsjælland med karantæne, mens anfører og midtbaneprofil Thomas Kahlenberg fortsat ikke er aktuel for førsteholdet. Kahlenberg har ikke spillet i et år, men er på vej tilbage, og håbet i Brøndby er, at han snart kan være klar til at spille minutter for reserveholdet. Men comeback på førsteholdet har fortsat lange udsigter.

Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
Brøndby IF: Benedikt Röcker

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-3): Runarsson - Tranberg, Maxsø, Mtiliga - Bartolec, Lobotka, Jensen, Pedersen - Donyoh, Ingvartsen, Marcondes

Brøndby IF (4-1-2-1-2): Rønnow - Larsson, Hermannsson, Arajuuri, Sikosek - Austin - Nørgaard, Phiri - Mukhtar - Pukki, Wilczek

Profilen:
Hany Mukhtar var lige ved at score mod FC København, men selv om den offensive midtbanespiller måtte gå målløs fra banen mod FCK, kan han glæde sig over at have fremtiden på plads de kommende fire år. Brøndby har nemlig købt tyskeren fri af Benfica, og Mukhtar er derfor at finde i Brøndby de kommende fire sæsoner. Noget af et scoop for klubben fra Vestegnen.

Vidste du, at..:
Det er en direkte duel om topscorerkampen, vi blvier vidner til søndag i Farum. Hjemmeholdets Marcus Ingvartsen scorede to gange i Haderslev og bragte sig dermed op på 18 sæsonscoringer, og med de scoringer er han nu side om side med Teemu Pukki på Superligaens topscorerliste. De to målkonger har scoret 18 gange i sæsonen.

Dom:
Det er på alle tænkelige måder en interessant kamp mellem to gode hold, der spiller forskellige former for fodbold. Som bekendt er FC Nordsjælland i forrygende form, mens Brøndby også er i fin form.

Sidst, de to hold mødtes, vandt FC Nordsjælland med 3-2 ude over Brøndby, og sidst, de spillede i Farum, endte det 1-1 efter et mål af Jan Kliment sidst i opgøret.

Det kan meget vel ende med en pointdeling igen, og vi tror på, det bliver et underholdende opgør, som slutter 2-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO