Højbjerg og Southampton kravler over stregen med flot præstation

Southampton lå til nedrykning før lørdagens kamp mod Aston Villa, men da Craig Pawson fløjtede kampen af, var Southampton igen over stregen.

Southampton tabte for nylig til Newcastle og West Ham, som klubben bør kunne måle sig med i Premier League.

Klubben med den danske landsholdsspiller Pierre Emile Højbjerg som anfører havde lørdag mulighed for at få genrejsning, da de på udebane spillede imod Aston Villa.

Muligheden tog Southampton, der med en sejr på 3-1 fik tanket selvtillid og mere til. Klubben byttede nemlig også plads med Aston Villa i tabellen. Det betyder, at Southampton nu er kravlet over nedrykningsstregen og ligger nummer 17. Det gør de på bekostning af netop Aston Villa, der nu er placeret under stregen som nummer 18.

Southampton bragte sig foran efter 21 minutter på mål af holdets engelske angriber Danny Ings.

Ti minutter senere udbyggede holdkammeraten Jack Stephens føringen.

Kort inde i anden halvleg kom Danny Ings igen på tavlen. Dermed gjorde det ikke så meget, at Aston Villa efter 75 minutter reducerede til 1-3 på mål af Jack Grealish.

Pierre Emile Højbjerg havde i det 84. minut en kæmpe chance for at komme på måltavlen. Danskeren stormede med bolden mod Aston Villa-forsvaret i en kontra. Herefter sendte han bolden videre til Danny Ings, hvis afslutning blev parreret ud til Pierre Emile Højbjerg, der skød bolden over et tomt mål.

Der blev ikke scoret yderligere i kampen før, at dommer Craig Pawson fløjtede for sidste gang.