Tæt på Premier League: Vildt comeback sikrer Derby plads i playoff-finale

Derby var samlet bagud med 0-2 kort før pausen i returopgøret, men efter et flot comeback er de klar til playoff-finalen mod Aston Villa.

Der var drama for alle pengene, da Leeds og Derby tørnede sammen i returkampen af playoff-semifinalen om oprykning til Premier League. Kampen bølgede frem og tilbage med et enormt medlevende publikum i Leeds.

Den første kamp mellem de to mandskaber var endt med en 1-0-sejr til Leeds på udebane, mens returkampen blev en del mere målrig. Den endte med 4-2 til Derby og dermed er Frank Lampards tropper videre til playoff-finalen mod Aston Villa efter en samlet 4-3-sejr.

Som kampen udviklede sig var det dog Leeds, der kom bedst fra start, da Stuart Dallas fik sendt bolden det sidste stykke over stregen efter en dødbold. Det betød, at Leeds nu var foran 2-0 samlet, men lige inden pausen lykkedes det for Derby at få udlignet ved Jack Marriott, som udnyttede en kæmpe koger i Leeds forsvaret.

Det satte gang i et fint comeback, hvor Derbys Mount lige efter pausen fik scoret til 2-1, og efter 58 minutter udbyggede Wilson føringen til 3-1 på et straffespark - og så var det pludselig Derby, der lå til at gå videre.

Da man ikke tæller udebanemål i disse playoff-kampe blev det igen helt lige mellem de to hold, da Dallas igen fik scoret. Denne gang efter en flot detalje, og så stod der 3-2 i opgøret - og 3-3 samlet.

Med 12 minutter tilbage af den ordinære spilletid blev Leeds' Geatano Berardi vist ud efter to gule kort. Det var noget, som Derby udnyttede syv minutter senere, da Marriott fuldendte et stærkt angreb ved at vippe bolden over Kiko Casilla i Leeds-målet med en scoring til 4-2.

Det kunne Leeds ikke svare igen på, selvom Derbys Scott Malone fik rødt kort i overtiden.

Dermed kan Derby se frem mod et meget spændende opgør om tilbagevenden til Premier League mod Aston Villa.