• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Tipsbladet.dk

La Liga-boss: Vi er imponerede over de danske klubbers ideer

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Torsdag sparkes La Liga i gang igen, og i Spanien har man set mod Danmark og Superliga for at få ideer til genstarten.

Af Tipsbladet.dk

Spanien er et af de lande, der har været hårdest ramt af coronavirus, men nu kan nationens mange fodboldfans glæde sig over, at der igen skal spilles fodbold i Spanien, og at man har til hensigt at spille rækkerne til ende.

Torsdag sparkes La Liga i gang, når Sevilla får besøg af Real Betis, og der mangler i alt at blive spillet 11 runder.

Spanien har - grundet den forholdsvis sene genstart - ladet sig inspirere af, hvordan man har gjort det i Danmark, hvor AGF blandt andet har haft fans med på sidelinjen via Zoom, og hvor FC Midtjylland og flere andre klubber har benyttet sig af drive-in fodbold.

Læs også:Træner tager Sisto til nåde: Vi har ingen andre som ham

Det er ideer, man måske kan komme til at se i La Liga.

- Vi har været i løbende kontakt med Superligaen gennem hele året af mange forskellige årsager. Vi har en delegeret, som bor i København, der har et godt forhold til Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen, og vi holder løbende møder for at dele viden og lære af hinanden, siger Joris Evers, La Ligas mediechef, til tipsbladet.dk og forklarer:

- Vi synes, at Superligaen er en af de mest innovative europæiske ligaer her under genstarten af sæsonen. Vi er imponerede over alle de idéer og initiativer, danske klubber som blandt andre AGF og FC Midtjylland har indført for at bringe deres fans tættere på holdene, som AGF's virtuelle stadion gennem Zooms videotjeneste og storskærme, og drive-in-initiativet som FC Midtjylland har lavet uden for deres stadion. Vi arbejder på at gå i den samme retning, og danske klubber har været en god inspirationskilde for os.

Læs også:Braithwaites mulighed: Skader er et kæmpeproblem i Barcelona

Mens andre ligaer har valgt at stoppe med at spille, har man de fleste steder i Europa - som Tyskland og Danmark - presset på for at spille til ende. Forklaringen er blandt andet, at det er dyrt at stoppe med at spille, og det er også årsagen til, at der er arbejdet hårdt på at spille til ende i Spanien.

- Da turneringen blev udsat, lød vores beregning, at det ville koste en milliard euro (7,5 milliarder kroner) ikke at spille sæsonen færdig, 300 millioner euro (2,25 milliarder kroner) at spille sæsonen færdig uden fans på stadion, og så omkring 150 millioner euro (1,1 milliarder kroner), hvis vi kunne spille sæsonen færdig med tilskuere. Vi kan endnu ikke præcist sige, hvor stort det økonomiske tab vil blive i sidste ende, siger Joris Evers.

FC Barcelona fører La Liga med en afstand på to point ned til ærkerivalerne Real Madrid på andenpladsen.

I bunden ser det svært ud for Espanyol og Leganes, der har henholdsvis seks og tre point op til Celta Vigo på 17. pladsen. Pione Sistos klub er akkurat over nedrykningsstregen, mens Mallorca er under den med et enkelt point færre end Celta.

Læs også:Atletico Madrid-stjerne betaler sig fra fængselsstraf

Læs også:Braithwaites åbning til startopstillingen: Lionel Messi ude med skade

Læs også:Braithwaites mulighed for spilletid falder voldsomt

Superliga

Mere Superliga

Fokus