• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Oliver Okstrøm

Messi nærmer sig vild Pele-målrekord

Foto: Getty Images

Når det kommer til flest mål for samme klub, så er Pele alene på toppen, men statistisk set må det være muligt for Lionel Messi at overgå det i fremtiden for FC Barcelona.

Af Oliver Okstrøm

Der er meget få, som kan måle sig med Edson Arantes do Nascimiento, der er bedre kendt som Pelé. Dog må de fleste nok erkende, at argentinske Lionel Messi er blandt de spillere, som kommer tæt på.

Det er nu også noget, som han kan på målfronten, hvor Pelé i årevis har været enestående. I alt nåede han at score 643 for sin brasilianske klub, Santos, som han spillede for i 18 år. Messi er nu 39 kasser for Barcelona fra at slå dén rekord.

Læs også:Mbappé om Zidane: Han havde Pelés niveau

Den seneste scoring fra Messis side var i weekenden mod Sevilla, hvor han sendte et frispark direkte i netmaskerne, som altså blev hans 604 scoring for den catalanske storklub.

De mange mål, som Pele nåede at score i karrieren har hidtil kun været ved at blive slået af den tyske angriber Gerd Müller, som lavede 565 mål for FC Bayern München mellem 1964 og 1979. Men han nåede altså ikke at overgå brasilianeren.

Læs også:Pelé er blevet udskrevet fra hospitalet

Der er dog gode muligheder for, at Messi kan slå Pelés rekord, da Barcelona-stjernen har scoret over 40 mål hvert år i de seneste ti sæsoner, og derfor skulle det være muligt for 32 årige Messi, der nok stadig har et par år tilbage på tanken.

Samlet set menes det, at Pelé scorede 1281 mål i 1363 kampe i løbet af sin karriere, som Messi nok får svært ved at overgå. Men for samme hold har argentineren en mulighed.

Læs også:Barcelona kørte Sevilla over inden pausen

Læs også:Barca-målmand: Suarez har lukket munden på mange

Læs også:Messi slår fast: Selvfølgelig har jeg ikke noget problem med Griezmann

Superliga

Mere Superliga

Fokus