• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Stephan Petersen og Anders Nielsen er gamle barndomsvenner fra Køge og nyder nu hinandens selskab i AGF, hvor de blev genforenet til begges store overraskelse.

Af Kim Michelsen

Anders Nielsen løber og slider, Stephan Petersen dribler og skyder. De to unge sjællændere knokler løs til træning for AGF og er faldet fint ind i truppen.

Anders Nielsen kom fra Næstved i sommer, og Stephan Petersen fra FC Nordsjælland her i januar, men de stammer begge fra Køge, hvor de såmænd var barndomskammerater og spillede fodbold sammen.

- Vi boede næsten lige ved siden af hinanden i Køge og har kendt hinanden længe, så det er utrolig sjovt og hyggeligt, at vi nu spiller sammen her i AGF. Da vi var mindre, sagde vi til hinanden, at vi en dag ville spille på hold sammen i en SAS Liga-klub, og nu er drømmen gået i opfyldelse, fortæller Anders Nielsen efter en gang iskold træning på Fredensvang.

Den fælles klubfremtid kom som en stor overraskelse for de to venner. Tilbage i sommer anede ingen af dem, at den anden havde AGF på agendaen.

- Vi har altid været enige om, at vi ikke ville snakke med hinanden om vores klubfremtid, før der var noget helt konkret på plads. Derfor havde vi ikke snakket sammen om, at vi var blevet kontaktet af AGF.

- Så en dag snakker vi sammen i telefonen, og vi fortæller, at vi skal til lægetjek i en klub den følgende dag. "Nå, men hvor skal du til lægetjek henne?," spørger han mig, og jeg siger AGF. Så siger han: "Det skal jeg også." Og så ender det med, at vi kører i bil sammen til Århus næste dag, fortæller de to nærmest i munden på hinanden.

Køge-drengene bestod begge lægetjekket, men mens Anders Nielsen sluttede sig til truppen tilbage i august, og således har været AGF'er i en halvsæson, måtte Stephan Petersen vente med sit skifte til nu, da han var transferfri.

Anders Nielsen har således været en slags fortrop for duoen på fremmed territorium. Han har fået klubben og byen ind under huden og fungerer som en god "integrationskonsulent" for Stephan Petersen.

- Det har været rigtig godt for mig at have Anders herovre, som lige har vist mig rundt og har hjulpet mig med nogle ting, som at finde postkontoret, så jeg kunne få en flyttemappe. Jeg ved jo ikke, hvor noget som helst ligger, siger Stephan Petersen.

- Jeg kender nogle af AGF's spillere lidt, men det er ikke sådan, at jeg bare kommer over og hænger ud sammen med dem. Det er rart at have en herovre.

Anders Nielsen har både givet Stephan Petersen kørelejlighed forskellige steder hen i Århus, da Stephan Petersen kom til byen uden en bil, ligesom han har åbnet sin dagligstue for vennen.

- Stephans lejlighed havde ikke fået installeret kabel-tv, da han flyttede ind, så han har været en del hos mig, siger Anders Nielsen og fortæller om sin egen første tid i Århus.

- Det er en tilvænningssag. Det tager et stykke tid at komme ind i byen og komme på plads. At lære at finde rundt og sådan noget. Det var hårdt i starten, også fordi at jeg ikke er sammen med min kæreste. Hun kommer først til sommer, når hun er færdig med sin uddannelse. Jeg har været lidt alene, og dagene har været lidt lange.

- Det gør det nemmere for Stephan, at jeg er her, så han ikke er helt alene. Oppe i hovedet er det rart, at man har en ved sin side. Jeg har været alene de sidste fire måneder, og det kan godt være hårdt at sidde i sin lejlighed alene hver dag.

Når det handler om råd og støtte på fodboldbanen, vender pilen imidlertid den anden vej, for her er Stephan Petersen længere fremme end Anders Nielsen.

Stephan Petersen var en fast integreret del af startopstillingen i FC Nordsjælland, når han ikke sloges med skader, mens Anders Nielsen endnu mangler sit gennembrud på førsteholdet i AGF. Det er blevet til et par optrædener på højre back, mens Frederik Krabbe har haft karantæne.

- Det er ham, som giver mig råd til, hvordan jeg skal agere som professionel fodboldspiller. Det game har Stephan jo allerede været inde i længe i FC Nordsjælland, siger Anders Nielsen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus