• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

AGF-målmand Steffen Rasmussen er ofte blevet klandret for sin manglende centimeter i højden, men han er cirka på størrelse med Iker Casillas og Victor Valdés og kompenserer med hurtighed og eksplosivitet.

Af Kim Michelsen

Steffen Rasmussen hørte i AGF-krisetiderne til de mest udskældte AGF-spillere, og en del af kritikken gik på hans manglende højde, som gjorde ham usikker i luftspillet ude i feltet.

Med sine 181 centimeter er Steffen Rasmussen ikke blandt målmandsgiganterne, men han har fundet måder at kompensere på, som har fået højdesnakken skubbet i baggrunden.

- Jeg vil påstå, at med den hurtighed og fysisk råstyrke, som jeg selv mener, at jeg har, så kan det nogle gange være en fordel for mig, når der er så mange mennesker inde omkring mig. Jeg er hurtig, og jeg kan springe fra stående positioner direkte op. Jeg behøver ikke de store armbevægelser for at komme rundt, siger Steffen Rasmussen i et interview med Tipsbladet.

Læs også: AGF-keeper hånet af AGF-fans

Steffen Rasmussen får opbakning af sin målmandstræner i AGF, Maciej Wasyniuk.

- Jeg har haft den debat i lang tid om, at han mangler fem-ti centimeter. Men hvis du kigger på de absolut bedste målmænd i Europa lige nu, så har du for eksempel Iker Casillas i Real Madrid på 184 centimeter og Victor Valdés på 183 centimeter. Det er cirka samme størrelse som Steffen, siger AGF's målmandstræner Maciej Wasyniuk til Tipsbladet.

- I moderne fodbold skal en målmand være ekstremt hurtig og eksplosiv og desuden spille langt væk fra sit mål. Det betyder, at målmænd i moderne fodbold skal spille som ekstra forsvarer, og det kan Steffen.

- De hurtige målmænd tør at spille langt fra deres mål, mens de større målmænd altid er langsomme på de første skridt. De kommer altid på mellemhånd. Det er min vurdering. 70 procent af målmænd i topfodbold er offensive og laver offensive aktiviteter, og 30 procent er defensive.

Steffen Rasmussen mener selv, at højdedebatten omkring sin person kørte af sporet.

- Helt i starten påvirkede det mig en del, at det var det eneste, jeg blev bedømt på. Jeg blev ikke bedømt på noget som helst andet. Men hvis du kigger på kampe, hvor en mindre målmand er involveret i situationer, som er lidt tvivlsomme, så vil det altid blive blæst mere op, end hvis det er en større målmand.

- De situationer, som en mindre målmand er i, er ikke så forskellige fra de situationer, som en stor målmand er i. Hvis en stor målmand kommer op mod SønderjyskE, som smider alle deres folk ind på stregen, kommer den store målmand i lige så store problemer.

Netop mod SønderjyskE i forrige weekend var Steffen Rasmussen AGF's redningmand med et par spektakulære redninger, som gjorde skaden og de to store fejl fra FC Midtjylland-kampen god igen.

Læs hele interviewet med Steffen Rasmussen i Tipsbladet Update, som er på gaden i dag - også som e-avis.

Superliga

Mere Superliga

Fokus