• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Oliver Okstrøm

Cagliari undgår store straffe efter racismesag

Det bliver ikke til et tomt stadion eller lignende straf for Cagliari efter kampen mod Juventus, hvor en række fans opførte sig racistisk på tilskuerpladserne. Derimod kan en bøde komme på tale, viser det sig.

Af Oliver Okstrøm

Da Juventus tidligere på ugen var på besøg på Sardinien for at møde Cagliari i Serie A, oplevede både Moise Kean og Blaise Matuidi at blive udsat for racisme fra tilskuerrækkerne.

Det ser dog ud til, at Cagliari undgår at blive straffet for den behandling, som de to mørke Juventus-spillere blev udsat for. Det skriver den italienske sportsavis La Gazzetta dello Sport.

Her bliver det beskrevet, at det italienske fodboldforbund, FIGC, vurderer det til at være omkring 40-50 Cagliari-fans, som deltog i de racistiske tilråb og lyde på Sardegna Arena. Her skulle det samtidig også kun have været udsat mod Kean efter scoringen.

Dermed kan Cagliari ikke blive straffet med et lukket stadion eller lignende, og derfor efterlader det FIGC med muligheden for en bødestraf, som man endnu ikke har fastslået.

I forbindelse med sagen har Juventus' Leonardo Bonucci udtalt, at Moise Kean var 50 procent ansvarlig for den behandling, som han modtog i kampen, hvilket har fået blandt andet Lilian Thuram, Mario Balotelli og Raheem Sterling til at reagere.

Kampen endte desuden med en 2-0-sejr til Juventus, hvor Moise Kean stod for det sidste mål få minutter før tid.

Superliga

Mere Superliga

Fokus