• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Oliver Okstrøm

Milan har fået ny ejer: Vil skyde 375 millioner ind i klubben

Milan har fået ny ejer: Vil skyde 375 millioner ind i klubben
Foto: Getty Images

Yonghong Li nåede at være ejer af AC Milan i et års tid, men han har ikke kunne betale sine lån til hedgefonden Elliott Management. Derfor tager de nu over, og de lover penge til at rette op i klubben.

Af Oliver Okstrøm

Tiden som Milan-ejer er nu et overstået kapitel for den kinesiske forretningsmand Yonghong Li, som har overdraget klubben til den amerikanske hedgefond Elliott Management, der lånte ham penge til at købe klubben for lidt over et år siden.

Det lån har Li ikke været i stand til at betale af på, og derfor har hedgefonden valgt at overtage klubben. Det melder Elliott Management i en officiel meddelelse.

Her slår de fast, at deres vision for Milan handler om at skabe finansiel stabilitet, opnå langsigtet succes for klubben ved at sikre et godt fundament og en driftsmodel, der overholder reglerne for Financial Fair Play.

Derudover kan de fortælle, at de planlægger at indskyde 375 millioner kroner i klubben for at stabilisere finanserne, ligesom der bliver planlagt yderligere indsprøjtninger i den såkaldte transformation af AC Milan.

Grundlægger og direktør i Elliott Management Paul Singer udtaler endvidere, at investeringerne skal i sidste ende føre til, at klubben kommer op på samme omgangshøjde, som i de år, hvor de var en topklub i både Europa og Italien. 

Den nu tidligere Milan-ejer Li Yonghong lånte i sin tid omkring to milliader kroner af Elliott, da han købte klubben og senere tilførte en lang række spillere. De penge har han haft svært ved at betale af på, og da det ikke lykkedes at finde i omegnen af 200 millioner til den seneste betaling, så kunne det ikke gå anderledes.

Superliga

Mere Superliga

Fokus