• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Dansk angriber: Bendtner viser, at den norske liga er god

At Nicklas Bendtner valgte norsk fodbold, og at han ikke havde succes med det samme viser, at den lokale liga ikke er så tosset, som danskere måske tror, mener Patrick Mortensen.

Af Anders Dehn

Da Nicklas Bendtner kom til Rosenborg i fjor, scorede han i sine to første kampe. Derefter faldt målfrekvensen dog en hel del, så han efter 14 runder var noteret for fire mål. Ikke nogen katastrofe, men heller ikke nogen magtdemonstration.

Siden kom landsholdsangriberen efter det og endte som ligatopscorer med 19 mål. Men det faktum, at Bendtner ikke bare bragede igennem med det samme, viser, at norske fodbold ikke er så dårlig, som det har ry for at være i Danmark.

Læs også: Bendtner flirter videre med FCK: Vil være en kæmpe ære

Det mener Patrick Mortensen, der selv skiftede fra Lyngby BK til Sarpsborg 08 i 2015.

- Han viser, at Eliteserien er en god liga, for han kæmpede i starten i Rosenborg. Så det gik nok op for ham, at ligaen ikke er så dårlig, som folk måske tror i Danmark og rundt omkring. Jeg tror, det sendte det signal til andre, at norsk fodbold måske er et fint sted at udvikle sig, siger Mortensen til VG.

- Hvis Bendtner mener, at Norge er et godt sted at spille fodbold, hvorfor skulle vi andre danskere ikke tænke på samme måde?

Patrick Mortensen er én af i alt tre danske angribere og fire spillere i alt i Sarpsborg. I vinter fik han selskab af Mikkel Agger, der kom til fra Thisted FC, og den tidligere Superliga-bomber Ronnie Schwartz. Dertil kommer midtbanemanden Matti Lund Nielsen.

Mortensen, Agger og Schwartz er noteret for syv kampe og henholdsvis to, nul og to mål i denne sæson. I Sarpsborg er de godt tilfredse med deres danske frontløbere.

- Fodbold er jo nationalsporten i Danamrk. De kan dyrke det på græsbaner næsten hele året. Basisfærdighederne hos spillerne derfra er som regel vældig gode, de er godt skolede, og ser man på vores tre danske angriberes afslutninger, så har de hele registret på plads, siger cheftræner Geir Bakke.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus