• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

14. december: Firmaets altmuligmand spiller, hvor han bliver sat

14. december: Firmaets altmuligmand spiller, hvor han bliver sat
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk's julekalender byder på en historie om en Superliga-spiller hver dag frem til jul. I dag er det Silkeborg IF's nummer 14, Dennis Flinta.

Af Kenneth Jensen

For nogle er det bare et tal, men for andre er det et synonym. For dem er rygnummeret synonym med en position eller en person. For dem er nummeret på ryggen lige så mytisk som navnet lige oven over. Tallet alene kan ikke få spilleren til at gå over i historien, men spilleren kan gøre tallet legendarisk.

Laudrup, Maradona og Pelé i 10’eren; George Best, Eric Cantona og David Beckham i Manchester Uniteds 7’er; Johan Cruyff i nummer 14. Nummeret forpligter, og hver dag frem mod jul kigger tipsbladet.dk nærmere på et rygnummer og den historie, der gemmer sig bag spilleren, som bærer det.

I dag er den 11. december, og vi sætter fokus på nummer 14 i Silkeborg IF, Dennis Flinta.

Han er forsvarsspiller i dag, men hvis der nogensinde er et godt argument for at bruge de tre eventyrord "der var engang" i en historie om en fodboldsspiller, er det i historien om Dennis Flinta.

For der var engang, hvor han var kantspiller. Der var også engang, hvor han var angriber. Der var engang, hvor han var back. Engang, hvor han var central midtbanespiller. Og så var der engang, hvor han var defensiv midtbanespiller. Faktisk er det lige før, at tallet på Dennis Flintas ryg - 14 - svarer til antallet af positioner, han har spillet på banen. For nu er han midterforsvarer. 

Silkeborgs nu 34-årige anfører skal bruge fem minutter på at opremse de mange pladser, han har spillet, i en 12-årig karriere, hvor han har spillet førsteholdsfodbold for Silkeborg af to omgange samt en kort periode i FC Midtjylland.

Positionsskiftet startede faktisk allerede tilbage dengang, hvor han blev hentet til Brøndby i 2003.

- Jeg blev hentet som kant, men Brøndby havde nogle angrebsproblemer. Der var ikke nogen. De var skadede. Karsten Johansen var der vist også, men der manglede angribere, og så spillede jeg angriber nede på reserveholdet. Jeg endte med at lave en del mål, siger Dennis Flinta om første gang, han skiftede position.

Siden har Dennis Flinta spillet i midterforsvaret, som højre back, på den defensive midtbane, som central midtbane, på begge kanter, som hængende angriber og som forreste angriber. Dennis Flinta kan tilmed berette om en kamp som venstre back for nogle år tilbage.

- Jeg kan huske, at jeg skulle spille ovre i Parken, og (Christian) Bolanos var ret varm lige på det tidspunkt (28. august 2011, red.). Det var ikke toppen af poppen fra min side - jeg havde slet ikke styr på ham i første halvleg. Jeg blev kørt rimelig godt rundt. Men det blev bedre i anden halvleg, og jeg scorede faktisk. Vi tabte 1-2, og jeg havde også et forsøg på overliggeren. Men første halvleg var ikke god.

- Jeg var selv ret godt kørende i den periode, så jeg troede, at jeg kunne styre ham, men det kunne jeg bare ikke. Der er også noget med, at når du skifter fra den ene side til den anden side af banen, ændrer fodstillingen sig også. For nogle er det nemt at skifte, men det var det bestemt ikke for mig. Måske hvis jeg havde haft en kamp eller to mere. Så kunne jeg have gjort mere væsen af mig, tror jeg.

For nogle spillere er det et problem at spille mange pladser, men for Dennis Flinta er det en del af det at være en klubmand.

- Der er ingen brok. Vi er ikke en klub, der spiller med om mesterskaber og guld. Vi spiller om at overleve eller at komme væk fra stregen, så der er ingen nykker, og det har der aldrig været. Jeg spiller, hvor jeg bliver sat, siger Dennis Flinta og forklarer:

- Jeg vil jo bare gerne spille, det er det sjoveste. Hvis Peter føler, jeg kan bidrage et andet sted end der, hvor jeg spiller lige nu, er det sådan. Men det tror jeg nu ikke lige er i kortene. Man skal dog aldrig sige aldrig. Hvis jeg skal spille central midt igen, skal jeg måske være lidt stærkere og smide lidt af hurtigheden. Så kan det være, at folk vil sige, at der ikke er så meget hurtighed tilbage, men lidt er der trods alt. 

Selv om han betegner tiden som højre back under Troels Bech som en af de bedste i karrieren, er det måske alligevel en anden position, han synes bedst om at spille nu.

- Jeg synes, at midtstopperen klæder mig mest med den alder og erfaring, jeg har. Det har bare taget noget tid at finde ud af, hvor jeg er bedst, og måske har det været af nød, måske fordi de andre ikke har været gode nok, men var jeg ikke endt der, havde man sikkert fundet et andet sted, jeg kunne bidrage, siger Dennis Flinta. 

Den eneste position, som "firmaets altmuligmand" ikke har spillet endnu, er målmand. Men man skal jo aldrig sige aldrig.

- Det har jeg ikke spillet endnu. Da jeg var yngre, var jeg faktisk en god målmand, tro det eller lad være. Det syntes jeg i hvert fald selv. Men jeg har ikke stået i en gældende kamp, nok kun engang som miniput.

Dennis Flinta har ifølge Silkeborgs hjemmeside spillet 348 førsteholdskampe for klubben. Og det er altså lidt over det hele på banen, han har spillet.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Optakt: Brøndby IF - Esbjerg fB

Endnu en vigtig kamp i jagten på tredjepladsen, bronzemedaljer og europæisk fodbold. Esbjerg har overtaget mod Brøndb...

Mere Superliga

Fokus