• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

AaB vil hente nye spillere: Men ikke en hel håndfuld

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AaB har sagt farvel til en del spillere, men endnu ikke præsenteret nye. De skal nu nok komme, lyder det fra sportsdirektøren.

Af Ole Hoffskov

Et skuffende forår sluttede søndag for AaB's vedkommende, da nordjyderne blev ekspederet ud af Europa-playoff af AGF, der vandt både ude og hjemme. Nu skal AaB have evalueret en sæson, der på mange måder har været lige til glemmebogen, og så skal der ellers kigges fremad. 

Første udfordring for sportsdirektør Allan Gaarde bliver sommerens transfervindue, hvor der helt sikkert vil ske ting og sager i klubben. Det er allerede kendt, at Kasper Risgård, Rasmus Würtz, Kasper Pedersen og lejesvenden Philipp Ochs forlader klubben, og derudover er det heller ikke nogen hemmelighed, at reserven Filip Lesniak skal væk, selv om han har en aftale til 2020.

Læs også: AaB vil evaluere utilfredsstillende sæson: Der er en nød, vi skal knække

Foreløbig har AaB meldt om nye ansigter til den kommende sæson, men de skal nok komme, selv om nordjyderne satser hårdt på egne talenter. Den satsning skal kombineres med gode spillere udefra, lyder det fra Allan Gaarde.

- Vi går altid efter at forstærke os, og vi har taget afsked med nogle prominente navne, så der vil naturligvis ske lidt. Samtidig har vi allerede kørt nogle afløsere i stilling internt, og det er spillere, der allerede har spillet en del kampe, så vi starter ikke helt forfra, siger sportsdirektøren til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Derfor kommer der heller ikke en håndfuld nye spillere til AaB, men jeg forventer, at der kommer til at ske en smule aktivitet.

AaB sendte forrige sommer angriberen Pavol Safranko på leje i Dundee United, og slovakken har haft et godt ophold i Skotland, hvor han har scoret masser af mål. Safranko har kontrakt frem til sommeren 2021 og kan blive et ansigt i AaB-truppen i næste sæson.

- Der er en mulighed for, at vi sælger ham, men vi har stadig papir på ham nogle år endnu, og jeg har noteret mig, at han har gjort det godt i Skotland, hvor han er blevet kåret som sæsonens bedste spiller i Dundee og også er nomineret til den bedste spiller i ligaen. Vi må se, hvad der sker, når sæsonen er færdig i Skotland, lyder det fra Allan Gaarde.

Spillere som Jores Okore og Jacob Rinne har tidligere udtalt, at de drømmer om at komme til en klub udenfor Danmarks grænser på et tidspunkt. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus