ACH stemte for 12 hold, men foretrak 14: Vil holde sammen på dansk fodbold
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

ACH stemte for 12 hold, men foretrak 14: Vil holde sammen på dansk fodbold

Det var egentlig ikke 100 procent i AC Horsens' interesse at stemme for at skære Superligaen ned til 12 hold, men omvendt styrker den nye aftale 1. division, og den holder alle parter tilfredse.

Superligaen bliver skåret ned fra 14 til 12 hold, men der skulle ikke ret meget til at blokere for forslaget. Hvis mere end tre Superliga-klubber eller mere end tre 1. divisionsklubber sagde nej, ville tiltaget falde til jorden.

Men ifølge Ekstra Bladet stemte kun Randers FC og Hobro IK fra Superligaen nej. Det samme gjaldt FC Roskilde i 1. division. AC Horsens overvejede også at stemme imod, fordi klubben egentlig foretrak 14 hold, da det øger holdets egen chance for en plads i ligaen, men endte alligevel med at stemme ja.

- Jeg ved godt, at der kun skulle få klubber til at blokere for ændringer, men det handler også om at holde sammen på dansk fodbold. Der er en række positive elementer ved den nye aftale, som har fået os til at sige ja, bl.a. den store omfordeling, som tilgodeser 1. division, og så det faktum, at der fremover bliver tale om fælles tv-rettigheder for Superligaen og 1. division, og at 1. division får en større procentsats af den aftale, siger klubdirektør Kristian Nielsen til Horsens Folkeblad.

Det var altså det, der fik Horsens og en række andre af de klubber, der har ligaens mindste budgetter, til at æde en større risiko for at ryge ud af det gode selskab. Tv-pengene for 1. division stiger angiveligt fra 30 til 60 millioner kroner om året.

Ændringerne blev vedtaget for sent til, at de kan nå at træde i kraft i den kommende Superliga-sæson. Det bliver således først fra 2019/20, hvor der vil være tre nedrykkere og kun én oprykker til Superligaen.

Derefter vil der være to faste op- og nedrykkere hver sæson.