• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AGF-boss om historisk stime: Man behøver ikke at flyve op i himlen over det

Syv sejre på stribe har AGF aldrig præsteret før i Superliga-æraen, men selv om det har pumpet truppen fyldt med selvtillid, advarer sportschef Peter Christiansen mod at lade sig rive med.

Af Anders Dehn

Det går godt i AGF. Historisk godt, faktisk. Holdet har vundet de seneste syv kampe i streg, og det er ikke sket før i Superliga-æraen.

Men sportschef Peter Christiansen har en løftet pegefinger klar forud for Europa League-playoffkampen mod Randers FC. For sejrene er alle kommet i nedrykningsspillet, så AGF'erne må ikke lade sig rive med.

Læs også: Optakt: Randers FC - AGF

- Man skal passe på med at tale om stimer. Det er stærkt at vinde syv kampe, men vi skal forstå, at det også kan have noget med strukturen at gøre. Man behøver ikke at flyve op i himlen over det. Lige nu er der stor selvtillid, og det er egentlig det, vi fokuserer mest på, siger "PC" til Ritzau.

Holdet stod i en lignende situation på samme tidspunkt sidste år. Dengang havde det også spillet et glimrende gruppespil og endte med at slå både OB og SønderjyskE i Europa League-playoff, inden FC Købenavn var for stærke i den sidste kamp.

De takter havde AGF bare svært ved at tage med sig ind til denne sæson, hvor holdet igen missede top 6. Måske derfor maner Peter Christiansen til besindighed.

AGF møder Christiansens tidligere arbejdsgiver Randers FC i den første af to playoffkampe lørdag eftermiddag. Derefter venter OB, Esbjerg fB eller Brøndby IF i den sidste Europa League-duel.

Superliga

LIVE: Gevaldige chancer i Parken

Med en sejr i Telia Parken kan FC Midtjylland gå hele syv point foran FC København i Superligaen. Lykkes det? Følg me...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Randers FC - AC Horsens

Randers FC har med to sejre i træk fået tanket selvtillid men møder nu AC Horsens, der kun har tabt en gang på udebane. Hvordan går det mandag aften?

Optakt: Esbjerg fB - Brøndby IF

Esbjerg-spillerne får første chance for revanchere sig, efter John Lammers stoppede som cheftræner i mandags. Brøndby skal forsøge at bygge videre på sejren over FC Nordsjælland i Niels Frederiksen...