• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: Randers FC - AGF

Foto: Getty Images

De to østjyske lokalrivaler skal slås om retten til at udfordre Superligaens nummer tre eller fire om Europa League-kvalifikationen.

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Slutspil: Europa Playoff
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #rfcagf #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Det blev i den grad nervepirrende, da Randers sikrede sig finalepladsen efter 4-3 mod SønderjyskE i seneste spillerunde. Men sejren var ganske fortjent og Randers FC kan med rette gå ind til det første møde mod AGF med en god tro på endnu et godt resultat.

Spillet hang godt sammen og chancer blev der skabt nok af.

Nu skal fundamentet til den samlede sejr skabes mod lokalrivalerne, som Randers i de seneste sæsoner har haft et godt tag på. 

Nicolai Poulsen og André Rømer var begge ude med karantæne i sejren over SønderjyskE - begge er tilbage mod AGF. Mikkel Kallesøe og Simon Graves sad atter ude med skader, men førstnævnte er blevet klar til at spille igen, mens Simon Graves fortsat er ukampdygtig. 

AGF:
AGF nedlagde AaB med 2-0, vandt sin syvende sejr i træk og høstede billet til finalen mod Randers. Endnu engang var det kollektivet, der bar sejren hjem med flere unge kræfter på banen fra start. 

Med en stime på de syv sejre er det naturligt, at AGF har en god portion selvtillid med sig til Randers, og at troen på den samlede sejr et stor.

Holdet må fortsat undvære Niklas Backman, der er færdig for sæsonen, men som spillet har hængt sammen, og resultaterne er skabt i de seneste uger, er AGF i den grad klar til kamp. David Nielsen kan samtidig glæde sig over at have Alexander Munksgaard tilbage.

Topscorer Patrick Mortensen har siddet ude i de seneste kampe på grund af en skade, men var udtaget til den trup, der vandt med 2-0 over AaB. Angriberen kom dog ikke på banen, og da afløseren Alexander Ammitzbøll igen scorede, kan Mortensen ende med at skulle kæmpe for sin plads i startopstillingen. 

Karantæner:
Randers FC: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Thomsen, Bager, Marxen, Conboy -  Aaquist, Poulsen, Rømer, Lobjanidze - Egho, Jakobsen

AGF (4-3-3): Grabara - Munksgaard, Tingager, Juelsgård, Højer - Amini, Stage, Blume - Bundu, Mortensen, Ankersen

Profilen:
Nicolai Poulsen har meget længe været sat i forbindelse med AGF - uden at nogen af parterne har villet bekræfte aftalen. Midtbaneslideren sad over mod SønderjyskE på grund af karantæne, og nu er et af spændingsmomenterne, om Poulsen vil være tilbage i startopstillingen, eller om træner Thomasberg vælger at sortere ham fra på grund af det meget omtalte "næsten-skifte."

Vidste du, at..:
AGF er uden sejr mod Randers FC i de seneste otte Superliga-møder, hvor det er blevet til seks Randers-sejre. 

Dom:
Det er to hold, der har selvtilliden på plads til et opgør, hvor spillet både på banen og på tribunerne såmænd nok skal levere varen. Randers FC har en evne til at holde lokalrivalerne fra Aarhus i et fast greb, når det kommer til resultaterne i de indbyrdes opgør. 

Sådan kan det også sagtens gå lørdag eftermiddag, hvor vi tror på en hjemmesejr til Randers FC på 2-1, hvilket vil holde spændingen intakt til returopgøret i Aarhus.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Superliga

Mere Superliga

Fokus