• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Robin Ettinger-Erichsen

André Bjerregaard: Sikker på scoring mod FCK

Tobias Nicolai/Polfoto

Den 25-årige angriber, André Bjerregaard, har fået sit gennembrud i denne sæson, hvor han har flest assists i Superligaen. En tur i 1. Division har udviklet ham, og nu vil han drille FC København.

Af Robin Ettinger-Erichsen

Som oprykker bliver man sjældent spået store chancer i Superligaen, og slet ikke når man rykker op, som AC Horsens gjorde det, på en trejdeplads fra 1. Division. Alligevel har Den Gule Fare spillet langt over forventning og er på en nuværende sjetteplads med 13 point efter otte kampe. 

En af årsagerne til Horsens' succes skal findes offensivenAndré Bjerregaard har spillet forrygende og fører Superligaen i målgivende afleveringer - fem styks er det blevet til. Han har også selv fået netmaskerne til at blafre to gange, hvor han senest mod Viborg scorede et fantastisk mål, ved først at lave en brysttæmning, dernæst vippe bolden over den fremstormende Viborg-forsvarer og dernæst kanonere bolden op i målhjørnet. 

Læs også: Optakt: AC Horsens - FC København

Se den flotte scoring og kampens fem andre mål i videoen i toppen af artiklen.

Hans spil har været med til at give Horsens sin flotte sæsonstart, men pointhøsten kommer alligevel bag på André Bjerregaard, der, hvis han havde fået muligheden, gerne havde takket ja til 13 point efter otte kampe før sæsonen startede.

Læs også: Horsens-chef: Vi er fandeme ikke bange for FCK

- Den havde jeg gerne solgt. Det har været en super, super start, hvor vi i langt de fleste kampe har vi vist, at vi kan være med. Det giver en masse selvtillid, når vi viser, at vi kan spille op med langt de fleste modstandere i Superligaen, siger den 25-årige angriber til tipsbladet.dk.

Tidligere har det været småt med succes i Superligaen for André Bjerregaard, der før sæsonen havde spillet 43 kampe i landets bedste række med tre mål og to målgivende afleveringer til følge. En stor del af de kampe var som indskifter, men nu er han fast starter og en vigtig del af Horsens offensiv, hvor han i denne sæson har haft en fod med i halvdelen af klubbens 14 Superliga-scoringer. 

Sidst Bjerregaard spillede i Superligaen var han ung og lige kommet til AC Horsens. Her skulle han vænne sig til det høje niveau, og han manglede mange aspekter i sit spil, før niveauet var højt nok til Superligaen. At holdet rykkede ned, har siden vist sig at være en fordel for Bjerregaard, der begyndte at spille flere kampe fra start, hvilket har været med til at udvikle ham som spiller. 

- Jeg har været godt på vej i 1. Division, og har jeg udviklet mig en masse. Spillestilen i Superligaen passer bedre til mig end 1. Division. Og så er det nemmere at præstere som spiller, når holdet spiller på et højere niveau. Men jeg har spillet mange kampe, Bo (Henriksen, red.) har været god ved mig og så er det bare dejligt med en træner, der tror på en.

At spillestilen passer André Bjerregaard bedre i Superligaen end i 1. Division hænger sammen med, at Bo Henriksen taktisk har valgt at placere sit hold tilbage på benen og spillet på omstillinger, hvor Bjerregaards hurtighed kan komme til syne. Det er med samme udgangspunt, at klubben tager imod FC København på søndag, når AC Horsens skal forsøge at hive point hjem mod de forsvarende mestre. Det bekymrer ikke den hurtige angriber, at FCK for tiden spiller på et højt niveau og er med i Champions League - de er stadig ikke større, end de kan ligge ned, mener han.

- Vi kan drille dem, men vi skal selvfølgelig ramme en rigtig god dag. Vi skal stå sammen som hold og så arbejde 10 procent mere. Vi står godt defensivt og det kan blive svært for FCK, siger han og udpensler sin egen rolle i opgøret:

- Jeg skal arbejde utrolig hårdt, som Bo sætter pris på, og så ligge og true deres defensiv. Deres forsvarskæde kommer til at stå utrolig højt og vil være med til at spille. Så det skal vi lukrere på med vores omstillinger, og så er jeg sikker på, at vi nok skal få scoret.

Formår AC Horsens og André Bjerregaard at slå FC København i søndagens Superliga-opgør, vil holdets 16 point være den bedste præstation efter ni runder i Superligaen nogensinde. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus