• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Aagurd

Bedst og værst: Kaptajnen fortsætter med at imponere for AGF

Tipsbladet.dk zoomer ind på den tidlige Skærtorsdagskamp i Superligaen mellem AGF og SønderjyskE.

Af Mads Aagurd

AGF-SønderjyskE 2-1 (1-1)
1-0 Casper Højer Nielsen (’17)
1-1 Christian ’Greko’ Jakobsen (’20)
2-1 Mustapha Bundu (’89)

Kampens bedste:
AGF
På en dag, hvor David Nielsen vælger at lave hele fem udskiftninger i startopstillingen, og det ikke helt fungerer, er det vigtigt, at lederne træder i karakter, og det gjorde anfører Jens Stage. Det var ikke alt, der fungerede frem ad banen, men fighterviljen og nærkampsstyrken kan ingen pille ved. Han redder kastanjerne ud af ilden flere gange med blandt andet en redning på stregen, efter en stor fejl fra Frederik Tingager. Meget sigende for kaptajnens præstation laver han mod slutningen en forfærdelig aflevering, men fem sekunder senere bremser han gæsternes angreb.
Indskiftede Mustapha Bundu skal selvfølgelig også nævnes, da han kort før anden halvlegs overtid bliver matchvinder, efter han trækker et rødt kort på Marcel Rømer.

SønderjyskE
Igen var det med pil op for Glen Ridderholms tropper, hvor der var mange gode præstationer. Marcel Rømer leverede igen en stærk præstation, men på grund af det røde kort er det svært at kalde ham holdets bedst. Her bør unge Peter Buch Christiansen fremhæves, selvom han igen ikke får scoret.
Den unge angriber fik chancen fra start endnu engang og forviste dermed topscorer Mart Lieder til bænken. Han er hurtig og pågående, og så drev han i flere omgange gæk med AGF-forsvaret. Mest imponerende var angriberens evne til at udnytte sin fysik, som han i langt højere grad end tidligere udnyttede til at være en opspilsstation. Flere gange viste Christiansen også god teknik i vendingerne rundt om de tunge AGF-forsvarsspillere.

Kampens værste:
Det var ikke nogen god kamp af AGF, som overlod initiativet til et SønderjyskE-mandskab, der generelt mangler skarphed. De gange, hvor det blev rigtig farligt for gæsterne, skyldes det især personlige fejl fra AGF’erne. Det er tydeligt, at Frederik Tingager besidder nogle gode spidskompetencer, men han spiller alt for meget fandango, hvor han skal drible rundt, og det holder ikke. Han kan takke Jens Stage for, at Peter Christiansen ikke scorede til 1-2 midtvejs i anden halvleg. Generelt havde Tingager for mange boldtab og tabte flere dueller til den noget klejnere Christiansen.

Kampens detalje:
To angribere fra hver deres hold stod for kampens bedste detaljer. I første halvleg udnytter Peter Christiansen sin fysik og teknik til fuldstændig at vifte Frederik Tingager af sig og vende på ham, så SønderjyskE kom i overtal på den sidste tredjedel.
Kampens måske flotteste enkelte præstation stod matchvinder Mustapha Bundu for i forbindelse med 2-1-scoringen, da han i et flot slalomløb bringer sig fri og sparker bolden fladt ind under Sebastian Mielitz i gæsternes mål.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.