Bedst og værst: Mortensen-tordendrøn og klasse-keeper

Jens Stage 0-1 (5')
Patrick Mortensen 0-2 (89')

Kampens bedste:

SønderjyskE:
Der var ikke meget flair i sønderjydernes spil i fredagskampen, men efter en skuffende første halvleg viste Glen Riddersholms mandskab en flot mentalitet i anden halvleg, hvor der både var spil og muligheder til at få mindst ét point. Blot 21-årige Victor Mpindi Ekani fra Cameroun viste sig fint frem i kampen med en stor duelstyrke, hvor han flere gange måtte rydde op efter holdkammeraters boldtab. Ekani viste desuden, at han også besidder et fornuftigt spark og kunne være kommet på måltavlen, hvis det ikke havde for en velspillende AGF-målmand.

AGF:
De Hvide leverede ikke en top-præstation rent spillemæssigt, men fight var der masser af. Det var bedst symboliseret ved fanfavoritten Jens Stage, der med sin arbejdsiver og gejst gik forrest med et enormt løbepensum. I anden halvleg stod AGF meget lavt på banen og tog imod det ene SønderjyskE-angreb efter det andet. Her gjorde Stage et stort stykke arbejde med at forsvare bagkæden. Og så kronede midtbanespilleren indsatsen med sin scoring til 1-0.

Også målmand Kamil Grabara spillede en stor kamp. Nyindkøbet var med sin størrelse ekstremt dominerende i feltet og greb alle indlæg, han kunne komme i nærheden af. Derudover tog han sig af alt, som sønderjyderne sendte mod mål.

Kampens enkelstående højdepunkt stod AGF's Patrick Mortensen dog for, da den nyindkøbte angriber bragede bolden op i målhjørnet fra 25 minuter i slutminutterne.

Kampens værste:
Banen i Haderslev var simpelthen ikke en Superliga-kamp værdig. Grønsværen havde ikke meget grønt i sig og var ujævn som en grusvej i spanske bjerge. Det ødelagde enhver form for forsøg på kombinationsspil langs jorden, og derfor blev kampen præget af duel på duel.

Opgørets enkeltstående værste moment stod AGF’s Jakob Ankersen for, da han efter en stor blunder af SønderjyskE-keeper Mielitz havde et helt tomt mål at sparke bolden ind i og bringe AGF foran 2-0. Men kantspilleren sendte et forkølet forsøg forbi mål og må skylde kvajebajere til sine holdkammerater.

Kampens detalje:
Kampens 25-årige dommer, Mikkel Redder, var yngre end langt de fleste af spillerne på banen, men det forhindrede ham ikke i at styre kampen med en stærk autoritet, ro og skarpe kendelser. Redder undgik fuldstændig at komme i fokus for hans kendelser, og det er altid et rigtig godt tegn for en dommer.