• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Aagurd

Bedst og værst: Nye AGF'ere gjorde det fremragende i Haderslev

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på mandagskampen mellem SønderjyskE og AGF.

Af Mads Aagurd

SønderjyskE-AGF 0-1 (0-1)
0-1 Patrick Mortensen (’39)

Kampens bedste:
SønderjyskE
Sønderjyderne dominerede i store dele af kampen på bolden, men det blev sjældent farligt. De får gange det blev farligt, var unge Peter Buch Christiansen involveret, men den unge angriber manglede en smule skarphed i de afgørende situationer.
En anden central spiller for hjemmeholdet var Marcel Rømer, som fuldstændig satte sig på spillet på midtbanen, hvilket gav værterne initiativet i store dele af opgøret.

AGF
Det er svært at komme udenom Patrick Mortensen, som igen er forskellen for AGF. Den stærke angriber kommer til chancerne, og selvom han igen kunne have scoret mere, så skaber han så meget ravage i modstandernes felt, at de altid skal tage stilling til angriberen. Ved målet bliver han serviceret fint af Casper Højer, men den er ikke så nem at vinkle ind, og det viser Mortensens kvalitet.
Igen er det også værd at fremhæve polske Kamil Grabara i AGF-målet. Den unge keeper havde et par svipsere mod Vejle, men derudover har han været sikkerheden selv i aarhusianernes mål.

Kampens værste:
Der var ikke én spiller, som faldt totalt igennem i Haderslev mandag aften, og derfor var det ikke nemt at finde en spiller, der klart var banens værste. Alligevel er valget faldet på Mustapha Bundu, som ellers har fået meget ros på det seneste. Offensivspilleren er involveret i meget, men han træffer for dårlige beslutninger. Flere gange kan han spille chancen større, og det er et krav, når der ofte bliver kigget efter Bundu i kontrafasen, som skulle have været skarpere for gæsterne.

Kampens detalje:
I første halvleg stod SønderjyskE-backen Nicholas Marfelt for den bedste detalje, da han med en fræk kanal sendte Mustapha Bundu ud efter pølser på stadion i Haderslev. Desværre for den høje back var der langt mindre magi over det efterfølgende touch, som han sendte ud over baglinjen.
I anden halvleg havde AGF-keeper Kamil Grabara nogle fremragende redninger, og særligt mod slutningen af kampen kom han først godt ud af sit mål på et højt indlæg, hvor han egentlig ikke kunne se så meget, og få minutter senere gjorde han målet lille for Kees Luijckx.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.