• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Bedst og værst: Ung AaB'er reddede uskarpe holdkammerater

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem Esbjerg fB og AaB.

Af Victor Risager

Esbjerg fB – AaB 1-1 (0-0)
Yuri Yakovenko, 1-0 (67.)
Søren Tengstedt, 1-1 (83.)

Kampens bedste
Esbjerg fB
Der var en håndfuld gode præstationer hos Esbjerg fB, og blandt andre Mohammed Dauda og Rafal Kurzawa viste sig flot frem i offensiven. Sidstnævnte leverede også en assist. Men i defensiven spillede Vito Mannone også en vigtig rolle i at sikre sejren, og den italienske målmand leverede en lang række redninger. Selvom han ikke blev tvunget til at levere de store redninger, var det en stærk indsats med mange gode indgreb. 

Læs også:LIVE: MÅL - Ung super-sub bringer balance i regnskabet

AaB
Da både Lucas Andersen og Tom van Weert var fraværende i startopstillingen, fik sommerindkøbet Patrick Olsen lov til at bære anfærerbindet imod Esbjerg fB, og han kvitterede med en stærk præstation. Patrick Olsen var omdrejningspunktet på AaB’s midtbane, hvor han viste godt overblik med sine afleveringer og var med til at dirigere slagets gang. Desuden var han ofte involveret, når AaB blev farlige.

Kampens værste
Fra kampens første minut virkede det som et spørgsmål om tid, før AaB ville få netmaskerne til at blafre. Men de brændte, og de brændte, og de brændte. Angriberne Oliver Klitten og Kaper Kusk vadede i chancer, men gang på gang kunne de ganske enkelt ikke sende bolden i mål. Der skal nok trænes afslutninger i Aalborg i de kommende dage. 

Læs også:Startopstillinger: Lucas Andersen starter på bænken i Esbjerg

Kampens detalje
Rafal Kurzawas assist til Yuri Yakovenkos scoring var rigtig, rigtig flot. Polakken blev sendt i dybden, men i stedet for at sparke selv, sendte han bolden på tværs til sin ukrainske holdkammerat, der nemt kunne sende bolden i mål. Kurzawa viste flot overblik, og det endte som bekendt også i en afgørende scoring.

Derudover var det også flot af Søren Tengstedt, der scorede sit første Superliga-mål for AaB og samtidig sikrede et point, som sender nordjyderne godt på vej mod top seks. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus