• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sylvester Guldberg Røn

Bedst og værst: Uskarpe Esbjerg blev straffet i Kian Hansens debut

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer her ind på FC Nordsjællands 2-0 sejr over Esbjerg denne søndag.

Af Sylvester Guldberg Røn

FC Nordsjælland– Esbjerg fB 2-0 (0-0)
1-0 Issaac Atanga (61’)
2-0 Goodsway Donyoh (90')

Kampens bedste

FC Nordsjælland:
Hjemmeholdet hang egentlig efter Esbjerg i store perioder af kampen, men det endte alligevel med en hjemmesejr. 18-årige Jacob Steen Christensen spillede en god kamp på midtbanen, hvor han viste et stort løbepensum, en villighed til at modtage bolden og stor styrke duellerne. Isaac Atanga har spillet bedre kampe i denne sæson, og han løb ind i en dum offside til sidst i kampen, men han dukkede alligevel op, da det gjaldt. Vigtig scoring af den 18-årige ghaneser.

Esbjerg fB:
Esbjerg må føle sig skuffede over, at det ikke lykkedes at få noget med fra søndagens kamp. Yuri Yakovenko viste flotte takter i det offensive spil, hvor han var med i de fleste af vestjydernes mange muligheder. Han fik dog ikke scoret, og det er jo det, en angriber er til for. Jesper Lauridsen lukkede desuden flot ned for lynhurtige Isaac Atanga, og at selvsamme Atanga scorede var langt fra Lauridsens fejl.

Kampens værste:
Daniel Anyembe gjorde ellers et fint stykke arbejde med at lukke ned for Ibrahim Sadiq, men han lavede en kæmpe fejl ved kampens første mål. Et indkast endte tilbage ved Anyembe, men backens sløje pasning var lige i fødderne på Sadiq, der lagde bolden ind til Isaac Atanga, der nemt kunne sende FC Nordsjælland i front.

Kampens detalje:
Kian Hansen fik debut i dagens kamp, og det var ikke mod hvilket som helst mandskab. Den stærke stopper fik nemlig sin fodboldopdragelse i netop Esbjerg, som han spillede for inden skiftet til udlandet. Desuden har Kian Hansen spillet to Superliga-kampe i denne sæson for to forskellige klubber: Begge kampe har været mod Esbjerg.

Superliga

Mere Superliga

Fokus