Brøndby i vital storsejr

Brøndby IF snuppede alle tre points i Viborg, selvom gæsterne kom under pres efter pausen.

Der var lagt op til et vitalt opgør, da Brøndby søndag gæstede Viborg i Alka Superligaen. Efter en skuffende sæsonstart var kravet en sejr, og den fik Thomas Frank trods pres efter pausen. Teemu Pukki leverede dog varen og sikrede med to scoringer sejren på 0-4.

Brøndby IF åbnede bedst, og flyttede bolden godt rundt. Gæsterne tog da også føringen efter bare fem minutters spil, da Teemu Pukki var på spil. Ronnie Schwartz snød Viborg-forsvaret med en høj bold til Pukki, der bragede Brøndby på vindersporet. Fem minutter efter bar gæsterne tæt på 0-2, da Ronnie Schwartz sparkede over mål.

Generelt var det Brøndby, der sad på kampen før pausen. Durmisi leverede en smuk flugter rundet 23 minutter, men bolden sneg sig akkurat forbi højre stolpe. Kort efter var Johan Larsson nærgående, men skarpheden manglede fra Brøndby-profilen.

Viborg skabte ikke meget i første halvleg. Mikkel Rask var dog tæt på for alvor efter en halv time, da han headede en farlig dødbold på Frederik Rønnow, der med en forrygende redning skubbede bolden på overliggeren. Dermed klarede Brøndby 0-1 ved pausen.

Viborg-mandskabet kom bedre ud efter pausen. Værterne fik flere dødbolde, der dog ikke kom meget ud af, og trods hårdt pres kom mandskabet fra domkirkebyen frem til for lidt. Især set i lyset af en skuffende kamp fra Serge Deble, der aldrig blev den trussel helt fremme, som hjemmeholdet håbede.

I stedet var det Teemu Pukki, der med tyve minutter igen lukkede kampen. Angriberen erobrede på egen halvdel, og afleverede til Phiri, der fandt Pukki igen med en god pasning. Alene igennem lobbede Pukki smart bolden i nettet, og så var vejen for alvor svær for Viborg.

Jonas Kamper testede overliggeren på ny for Viborg i slutfasen, men skarpheden var atter glemt. I stedet kom gæsterne på tavlen igen to gange. Først var Johan Elmander på spil, inden Lebogang Phiri i overtiden stod for et fantastisk lob til 0-4.

Dermed kunne Brøndby juble over sejren på 0-4, der samtidig er sæsonens første.