Michael Krohn-Dehli kan blive den næste spiller, der forlader Brøndby. Klubben stiller sig ikke i vejen, hvis der kommer et attraktivt bud.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Brøndby meldte i går ud, at Ajilore Oluwafemi, Mikael Nilsson, Jan Frederiksen, Alexander Green og Peter Madsen ikke får forlænget sine kontrakter. Men de fem bliver formentlig ikke de eneste, der forlader Vestegnen i løbet af sommeren. Mike Jensen er til salg, efter han og Brøndby har indstillet forhandlingerne om en ny kontrakt, og Michael Krohn-Dehli har flere gange udtrykt ønske om igen at prøve sig af i udlandet.

Den drøm luftede landsholdsspilleren allerede sidste sommer. Dengang blev det ikke til et salg, men Krohn-Dehli har nu kun én sæson tilbage af sin kontrakt med Brøndby, der da også er klar til at lytte, hvis der kommer et bud.

- Vi er bevidste om, at der kommer et EM, som er et udstillingsvindue for en spiller som Krohn, som har utrykt ønske om at komme til udlandet igen. Vi ved også, at han sagtens kan være attraktiv for udenlandske klubber, og vi kigger på det, hvis der kommer et bud. Det er altid sådan, at der skal være en klub i den anden ende, som spilleren også synes er interessant, siger sportschef Ole Bjur til tipsbladet.dk.

I sidste uge blev danskerklubben Evian meldt interesseret i Krohn-Dehli. Franskmændene skulle være klar til at betale 11 millioner kroner for at få landsholdsspilleren til klubben. Selv gentog han ønsket om at prøve sig af i udlandet og kaldte den franske liga interessant.

Brøndbys sportschef lader dog forstå, at der ikke er kommet noget bud på Krohn-Dehli, hvilket som udgangspunkt også betyder, at han er i klubben i næste sæson.

- Jeg forholder mig til, at der ikke er lavet en kontrakt med en anden klub. Som situationen er lige nu, er der ikke noget til hinder for, at han er hos os i efteråret. Han har kontrakt med os et år mere, og derfor har jeg ingen grund til at tro, at han ikke spiller hos os. Men jeg tror også, at de fleste spillere og klubber nu vil koncentrere sig om EM. Det er formentlig først derefter, der kommer gang i transfermarkedet, siger Ole Bjur.

Og Brøndby kan meget vel blive tvunget til at sælge. Da de i sidste uge præsenterede kvartalsregnskab for den første fjerdedel af 2012, skrev de i fondsbørsmeddelelsen, at de i 2012 budgetter med transferindtægter og træningskompensation. Det sidste får de fra Bayern München, der har hentet Pierre Emile Højbjerg og fra Chelsea, der har skrevet kontrakt med Andreas Christensen. Begge kommer fra klubbens ungdomsafdeling.

Transferindtægterne kan meget vel komme i kassen ved et salg af Michael Krohn-Dehli.