• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Brøndby-målmand: Jeg arbejder på at vise mere skørhed

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Marvin Schwäbe mener, at han har forbedret sig som målmand, siden han kom til Brøndby IF. I øjeblikket arbejder han på at være mere skør på banen.

Af Anders Dehn

Da Marvin Schwäbe lige var kommet til Brøndby IF, imponerede han langt fra alle fans på Vestegnen. Men efterhånden som sidste sæson skred frem, fik den tyske målmand mere og mere anerkendelse.

Selv mener han også, at han har udviklet sig godt i det år og fire måneder, han har været i Brøndby. I øjeblikket arbejder han på at være mere synlig - eller måske hørlig - når holdet spiller eller træner.

Læs også:Brøndby dropper Dubai efter kritik: Modstandere levede ikke op til forventninger

- I træningen arbejder jeg på at vise mere skørhed. Man skal vise, at man er skør som keeper, for det er keepere som regel, så man får vist, at der altså står en keeper nede bagved. Selvfølgelig hjælper jeg altid mine medspillere ved at guide dem, men det kan måske give en smule mere selvtillid i forsvaret, hvis der står en gut, som råber mere, siger Schwäbe til 3point.dk.

Selv om målmanden mener, at han har forbedret sig i sin tid i Brøndby, har holdet som helhed haft svært ved at hjælpe Schwäbe med hans fornemste opgave: at holde modstanderne fra at score. Brøndby har lukket 19 mål ind i denne Superliga-sæson, hvilket kun fire hold har gjort dårligere.

Læs også:Stort overblik: Brøndby giver klart flest Superliga-minutter til udlændinge

Netop den vaklende defensiv har været et tema omkring holdet i denne sæson. Som Andreas Maxsø sagde i slutningen af september:

- Jeg synes, min form bliver bedre og bedre, men vi lukker stadig for mange mål ind, og det skal der ændres på. Men ja, jo flere kampe man spiller, desto bedre vil det også blive. Det er jeg helt sikker på.

På søndag får Brøndby så endnu en chance for at træne defensiven, og Marvin Schwäbe for en chance for at lave sin bare anden clean sheet i denne sæson, når de blågule gæster Lyngby Boldklub.

Læs også:Langtidsskadede Kabongo bruger tiden udenfor banen positivt

Læs også:Brøndby-træner blåstempler defensiven: FCK fik ikke mange chancer

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.