• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Rasmus Henriksen

Brøndby-spiller: Jeg har en anden rolle nu

Foto: Jan Christensen / Getty Images

Tidligere var han bundet af defensive pligter, men i Brøndby-træner Niels Frederiksens nye formation, har han fået lov at deltage i det offensive spil, og det nyder Josip Radosevic.

Af Rasmus Henriksen

Brøndby er gået over til at spille 3-5-2.

Den nye formation, der virker til at være Brøndby-træner Niels Frederiksens foretrukne, udløser andre roller til spillerne.

En der trives i sin nye rolle er kroatiske Josip Radosevic, der hilser forandringerne velkommen.

- Min rolle er en smule anderledes i den nye formation, fordi jeg ikke længere spiller alene på den defensive midtbane. I det her system er det meget mere balanceret, fordi vi er to på midtbanen. Jeg skal stadig arbejde defensivt, men nu har jeg også muligheden for at være en del af det offensive spil, og jeg har det godt med at kunne komme længere frem på banen og samtidig have muligheden for at erobre boldene højt.

- Det er vigtigt for mig, at vi er godt struktureret, og at vi er stabile i alle zoner. Det er også vigtigt for mig, at vi som hold arbejder for og støtter hinanden på banen. Jeg er glad for vores nuværende situation, og jeg håber, at vi kan fortsætte med at være farlige foran mål, og defensivt skal vi forsætte de gode præstationer, så vi forhåbentlig får flere clean sheets, siger Josip Radosevic til klubbens hjemmeside.

Næste udfordring for Brøndby er en hjemmebanekamp mod Randers i Superligaen søndag klokken 16. En kamp som Josip Radosevic tror på, at holdet kan vinde.

- Randers ligger lige nu nummer fire i rækken, og jeg forventer en meget tæt kamp. Vi har forberedt os godt op til kampen hele ugen, og for at vinde skal vi bygge videre på det gode arbejde fra de sidste to kampe, hvor vi har vist fin kvalitet og indstilling. Det er vigtigt, at vi er godt forberedte til kampen, for Randers er et godt hold - det så vi sidst - men jeg tror også på, at vi kan tage alle tre point på søndag, fortæller den 25-årige.