Brøndby vendte svær første halvleg til sejr mod Vejle

Brøndby gik til pause mod Vejle bagud 0-1, men i anden halvleg fik de sat tryk på og vandt kampen 2-1.

Der var lagt op til en god, gammel klassiker, da Vejle og Brøndby gik på banen søndag aften. Det var desuden tydeligt at se, at der var en del på spil i kampen, og det bar opgøret, som endte 2-1 til Brøndby virkelig også præg af.

Flere gange blev der taget grimme kneb i brug, men der var også skønheder her og der i dysten, og den første kom efter bare ti minutter. Men lige inden skulle der noget uskønt til, da Sousa filmede sig til et frispark lige udenfor feltet.

Det frispark blev plaffet ind via undersiden af overliggeren af Sousa, så bolden hoppede ned i græsset og op i nettaget til en Vejle-føring på 1-0. Resten af første halvleg havde dog ikke de store skønheder at byde på.

I stedet blev Emmerson ramt af en alvorlig skade, ligesom Mukhtar blev skubbet i feltet af Mølgaard. Det værste var dog Kamil Wilczek, som kastede sig op i en duel med albuen først ind i hovedet på Memija, men han slap altså for udvisning.

Største Brøndby-chance i første halvleg var et hovedstød fra Benedikt Röcker, som headede bolden ned på sin egen skulder, så den gik over mål i en ellers meget åben situation.

I anden halvleg havde Brøndby-spillerne dog mere skarphed end i første, hvor de mistet boldene lidt for nemt. For allerede efter tre minutter efter pausen sparkede Mukhtar et helt præcist frispark ind i det lille felt, hvor Wilczek dukkede op og scorede til 1-1.

Inden kampen var en time gammel blev det til 2-1. I pausen havde Zorniger taget både Tibbling og Halimi ud og erstattet dem med Mikael Uhre og Dominik Kaiser, og Uhre stod bag målet til 2-1, da han omsatte et lækkert indlæg fra Johan Larsson til mål.

Som kampen begyndte at nærme sig sin afslutning var det Alan Sousa, som gjorde sig bedst bemærket med en afslutning med fire minutter tilbage af den ordinære spilletid. Den klarede Schwäbe dog. Mere blev det ikke til, selvom samme Sousa senere forsøgte at filme sig til et straffespark i overtiden, som kostede et gult kort - og da kampen blev fløjtet af var Sousa så utilfreds med at Vejle ikke fik lov til at tage et hjørnespark, at det også blev til et rødt kort for ham.

Brøndbys sejr betyder, at de nu er på tredjepladsen i Superligaen, men der er 14 point op til FC København på førstepladsen. Derimod kan de nu se, at der er fem point ned til nummer syv, og dermed er de nu sikre på at være i top seks, når vinterpausen kommer.

Vejle må derimod tage til takke med en delt sidsteplads, som de har sammen med Hobro og Vendsyssel. I næste runde skal Vejle møde Randers, mens Brøndby har Vendsyssel.