• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Coronahjælp til FC Midtjylland: Kommunen lægger millionsponsorat

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Herning Kommune har købt et sponsorat på én million kroner i FC Midtjylland for at afbøde effekten af coronavirussens hærgen.

Af Anders Dehn

Superliga-klubberne har næsten ingen indtægter i øjeblikket. Hverken fra billetsalg, øl og pølser eller tv-pengene, så længe ligaen ligger i dvale. Men i FC Midtjylland har de fået en hjælpende hånd, skriver Herning Folkeblad.

Herning Kommune har købt et sponsorat på én millioner kroner i områdets store fodboldklub. Samtidig har ishockey- og håndboldklubberne fået mindre sponsorater. Alt sammen for at afbøde effekterne af coronavirussens hærgen.

Læs også:Claus Steinlein: Selv Manchester United og Barcelona misunder os

Selv om FC Midtjylland de to seneste regnskabsår har lavet et samlet overskud på 123 millioner kroner, mener administrerende direktør Claus Steinlein, at pengene fra kommunen falder på et tørt sted.

- En million kroner er altså rigtigt mange penge, og det vil det altid være her i det midt-og vestjyske. For os er det et flot, flot tilskud, siger han til Herning Folkeblad.

- Pengene er sindssygt vigtige for os, men lige så vigtigt er den signalværdi, der ligger i det fra kommunens side.

Læs også:Steinlein dummede sig: Jeg måtte give van der Vaart en undskyldning

FC Midtjylland og de andre danske klubber har som udgangspunkt fire vigtige indtægtskilder: kampdage (inklusiv billetsalg), tv-penge, sponsorater og spillersalg. De to første poster er allerede gået i nul, og det forventes, at de to andre dykker i den kommende tid.

Årsagen er, som alt er i øjeblikket, coronavirussen. Den har sat en stopper for mange virksomheder og fodboldklubbers indtjening. Og hvis der ikke er nogen penge at købe sponsorater eller købe spillere for, falder indtægerne derfra.

Læs også:Medie: Spillerne i FC Midtjyllands søsterklub går ned i løn

Læs også:Ronnie Schwartz blev kaldt løgner: Det var lidt hårdt

Læs også:Jakob Poulsen lægger støvlerne på hylden til sommer

Superliga

Mere Superliga

Fokus