• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Den danske målmand Mikkel Andersen er i dialog med flere Superliga-klubber. Målet er at kæmpe sig på sommerens EM-hold.

Af Mads Agner Pedersen

Tipsbladet.dk er erfarer, at den danske Reading-målmand Mikkel Andersen er i dialog med Superliga-klubben OB om en kontrakt. Den fynske klub har i denne sæson haft problemer på posten, hvor tyske Stefan Wessels ikke er slået til og nuværende førstemålmand Mads Toppel efter alt at dømme ikke får forlænget sin kontrakt, der udløber til nytår.

Det kan blive plads til Mikkel Andersen, der længe har været uden spilletid hos den engelske Championship-klub Reading. Men der skal også være kontakt til både Lyngby og AaB, der dog for nyligt forlængede med Nicolai Larsen og derfor virker som mindre sandsynlig.

Den danske målmand holdt i denne uge møde med Readings ledelse og har fået grønt lys til at lede efter en ny klub.  Dog ønsker Reading i første omgang ikke at sælge, da de på sigt stadig ser muligheder i ham omkring førsteholdet. Derfor er en lejeaftale indtil videre vejen frem.

Den danske keeper ønsker ikke at bekræfte kontakten til mulige danske klubber, men Mikkel Andersen lægger ikke skjul på, at han vil have spilletid nu - og at det må meget gerne være i Danmark.

- Der er ingen tvivl om at jeg rigtig gerne vil hjem til Danmark og få mig vist frem for den danske befolkning og landstræneren. Mit mål er at komme med på A-landsholdet, og det kommer jeg kun med fast spilletid. Jeg ved at, jeg ville kunne blive en profil fra første sekund i en dansk klub og gøre en markant forskel, siger Mikkel Andersen til tipsbladet.dk.

Fredag blev der trukket lod til EM 2012, hvor Danmark havnede i "Dødens Gruppe" med giganter som Holland, Tyskland samt Portugal. Selv om kampen om pladserne på landsholdet er hård med spillere som Thomas Sørensen, Anders Lindegaard, Stephan Andersen og Jesper Christiansen forrest i køen, tror Mikkel Andersen på sin chance i forhold til at klemme sig ind på sommerens EM-hold.

- At komme med til EM 2012 vil være helt fantastisk. Jeg er helt bevidst om, at Thomas (Sørensen, red) og Anders (Lindegaard, red) har de to første pladser, men den sidste plads mener jeg er helt åben. Jeg har utrolig meget at bidrage med, og jeg ved at Morten Olsen er opmærksom på mine evner, siger Mikkel Andersen.

Mikkel Andersen spillede alle kampene for Danmark ved sommerens U/21 EM-slutrunde og leverede gode indsatser. Efter slutrunden viste flere større europæiske klubber interesse for målmanden, men et opskruet priskilt resulterede i, at de hurtigt trak følehornene til sig igen.