• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Det lærte vi af Superligaen: FC Midtjylland fortjener respekt

Det lærte vi af Superligaen: FC Midtjylland fortjener respekt
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på en underholdende Superliga-runde, der blandt andet kastede en derby-sejr til Brøndby IF af sig.

Af Ole Hoffskov

Det spidser for alvor til i Superligaen, og det gælder især i toppen, hvor FC Midtjylland og Brøndby IF er ude i en mindeværdig kamp om guldmedaljerne. De to mandskaber bliver ved med at vinde.

Allerede i midtugen venter en ny runde i Superligaen, men inden da er det tid til at gøre status over 29. spillerunde i Danmarks bedste fodboldrække.

Her er tre ting, vi lærte af weekendens kampe.

AGF bryder VM-forbandelsen

AGF har ikke matematisk sikret sig yderligere en sæson i Superligaen, men spørgsmålet er reelt ikke, om det sker - kun hvornår. Det kan ske allerede i aften med en Hobro-sejr over Silkeborg, og det kan ske tirsdag, hvis århusianerne gentager fredagens bedrift og slår FC Helsingør.

Så AGF rykker ikke ned i denne sæson, som holdet ellers har for vane, når det er VM-år. Og det er helt på sin plads, at David Nielsens mandskab bliver i rækken - AGF har på intet tidspunkt i foråret lignet en nedrykker. Tværtimod ser holdet ud til at have skabt et rigtig fint fundament at bygge videre på.

Det fortjener et anerkendende klap på skulderen.

Hovedstaden er gul og blå

Mens FC Midtjylland og Brøndby IF kæmper om magtforholdet i dansk fodbold, er der ingen tvivl om, hvem der har håneretten i hovedstadsområdet. Søndag vandt Brøndby 2-1 over FC København og sikrede dermed de blå-gule den fjerde sejr i træk over FCK. Brøndby er lige nu en klasse over FC København.

Som neutral iagttager var det en fornøjelse at overvære søndagens lokalopgør på Brøndby Stadion. De københavnske derbies plejer at være målfattige og ikke specielt velspillede, men der var helt andre boller på suppen denne gang. Det var uden tvivl et af de bedste lokalopgør i mange år. Det var intenst og hårdtspillet, som det plejer, men det var slet ikke lige så låst og taktisk, som man normalt ser.

Og selv om Brøndby-sejren var fortjent, skulle meget ikke være gået anderledes, før det var FC København, som havde stået med de tre point. Men heldet og marginalerne følger ofte de dygtige, og lige nu er Brøndby et dygtigere hold end FC København.

FC Midtjylland fortjener kæmpe respekt

Det kan godt være, at det ikke ender med guld for FC Midtjyllands vedkommende, men ulvene er en hamrende værdig guldkandidat. Der er en utrolig rygrad på FCM-mandskabet, som man kun kan lette på hatten for.

Der er nu spillet tre kampe i mesterskabsspillet, og i alle tre tilfælde er FC Midtjylland gået på banen velvidende, at Brøndby IF lige har vundet, og at et nederlag dermed vil være ekstra kostbart. Og alle tre gange har FC Midtjylland selv formået at vinde. Det er stærkt, og FCM's sejre bliver blot endnu mere imponerende af, at holdet har været hårdt ramt af skader i foråret.

Søndagens sejr over FC Nordsjælland er måske i virkeligheden det bedste eksempel.

FC Midtjylland mødte op til opgøret på en af Superligaens sværeste udebaner uden de karantæneramte Marc Dal Hende, Kian Hansen og Bubacarr Sanneh, uden de skadede Rilwan Hassen og Paul Onuachu og med 120 minutter i benene fra en udekamp mod Hobro IK torsdag aften - og de vandt alligevel. Med blandt andre Alexander Munksgaard Markus Halsti, Artem Dovbyk og Bozhidar Kraev, der til sammen er startet inde i 13 kampe i denne sæson, i startopstillingen.

Respekt, FC Midtjylland. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus