• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Divisionsforeningen: Derfor afvikles næstsidste runde ikke simultant

Divisionsforeningen: Derfor afvikles næstsidste runde ikke simultant
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det var i mange år en tradition i dansk fodbold, at de sidste to spillerunde blev afviklet med kampstart på samme tid i alle opgør, men det er der blevet lavet om på. Læs her hvorfor.

Af Ole Hoffskov

I mange, mange år har det været en tradition i dansk fodbold, at de to sidste spillerunder afvikles med kampstart på samme tid i alle opgør. Det blev der dog gjort op med, da turneringsstrukturen blev lavet om forud for sidste sæson, og det betyder blandt andet, at Brøndby-spillerne kender resultatet af opgøret mellem FC København og FC Midtjylland, når de går på banen i Horsens fredag aften.

Peter Ebbesen, der er turneringschef i Divisionsforeningen, forklarer her, hvorfor man har valgt at bryde med den mangeårige tradition.

- Det er noget, som er blevet besluttet på forhånd. Det blev besluttet sammen med klubberne, at alle kampe i sidste runde i grundspillet og sidste runde i mesterskabsspillet afsluttes simultant og ellers ikke, siger Peter Ebbesen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Jeg kan huske, da vi sad med det for tre år siden, at vi kom til at snakke om, at der ikke var nogen andre ligaer end den danske, hvor de sidste to spillerunder afvikles samme tid, og jeg kan stadig ikke komme i tanke om andre. Det er også en del af forklaringen.

Han fastslår, at det som sådan ikke er en bunden regel, at kampene i næstsidste runde ikke må afvikles simultant, men at det for alles skyld er bedst, at sådan noget ikke besluttes fra spillerunde til spillerunde.

- Det er ikke en regel, men en praktik, som er taget på forhånd, da det er bedst ikke at beslutte sådan noget undervejs. Hvis vi sidste år havde afviklet næstsidste runde med kampstart på samme tid, havde folk nok taget sig til hovedet, fordi FC København var så langt foran. Nu har vi så en ny situation i år, og det er nok også grunden til, at du spørger, siger Peter Ebbesen.

Han medgiver, at det optimale havde været, at opgørene mellem FC København og FC Midtjylland samt AC Horsens og Brøndby IF var blevet sat i gang på samme tid fredag aften.

- Jeg kan sagtens forstå fra aktørernes side, at man gerne ville have haft kampstart på samme tid i fredagens to kampe, og personligt synes jeg da også, det havde klædt guldkampen, siger Ebbesen.

Der er kickoff i Telia Parken klokken 18.00, mens Brøndbys udekamp i Horsens fløjtes i gang klokken 20.00.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Optakt: AaB - SønderjyskE

To af ligaens mindst formstærke hold åbner 23. spillerunde. Men får nogen af dem overhovedet en sejr denne gang?

Mere Superliga

Fokus