• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

EfB-spiller med i landsholdstriumf: Kan misse Superliga-kampe til slutrunde

Foto: Esbjerg fB

Mohammed Dauda var med til at spille Ghanas U23-hold til Africa Cup of Nations, som ligge midt i november, hvor klubben risikerer at måtte undvære sin lejesvend.

Af Anders Dehn

Der er grund til at glæde sig, både for Mohammed Dauda og Esbjerg fB, oven på den aktuelle landskampspause. Lejesvenden var med til at spille Ghanas U23-landshold i Africa Cup of Nations, blandt andet med en scoring, og den slags er jo gerne et udstillingsvindue for spillere.

Det betyder til gengæld også, at EfB risikerer at undvære offensivspilleren i et par kampe i november. Det skriver JydskeVestkysten.

Læs også:Optakt: Esbjerg fB - Randers FC

Africa Cup of Nations for U23-hold spilles 8.-22. november, og Esbjerg møder henholdsvis Silkeborg IF og Brøndby IF den 10. og 24. november. Sportschef Jimmi Nagel Jacobsen har allerede forudset sammenfaldet.

- Der er jo en international aftale om, at klubberne er forpligtede til at afgive spillere til landskampe, så jo, det kan godt tænkes, at vi må undvære Dauda i en kamp eller to, men lad os se, hvordan vi får det løst, siger han til JydskeVestkysten.

Læs også:EfB-træners hollandske venner anbefalede nyindkøb: De ville beholde ham

Sportschefen fortæller desuden, at beslutningen bliver truffet i samråd med Anderlecht, som ejer Mohammed Dauda. Esbjerg lejede ham sent i transfervinduet for resten af indeværende sæson.

21-årige Dauda nåede at debutere for Esbjerg mod AGF inden landskampspausen, og han kan få sin anden kamp for klubben, når Randers FC søndag gæster Blue Water Arena.

Læs også:Ny Esbjerg-spiller stod øverst på listen: Vi har fulgt ham i et par år

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus