• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC København havde norsk fodbolds nye vidunderbarn til prøvetræning

Foto: Getty Images

FC København havde snøren ude efter den norske angriber, men af den ene eller den anden grund endte det aldrig med at blive til mere end nogle træninger i København.

Af Kenneth Jensen

Superliga-mandskabet FC København har sådan set angribere nok, selv om både Dame N'Doye og Jonas Wind er skadede. MIchael Santos, Pieros Sotiriou, Nicklas Bendtner og Viktor Fischer er bare nogle af de folk, der kan spille den forreste plads for de danske mestre.

Men Ståle Solbakken kunne måske have haft lidt mere at vælge imellem, havde man fået held til at få en norsk teenager ind for et par år siden.

Tilbage i 2017 havde den danske klub i januar besøg af en 16-årige norsk angriber ved navn Erling Braut Håland. Nordmanden, der er søn af den tidligere landsholdsspiller Alf-Inge Håland, skulle vise sig frem i København.

Læs også:19-årige nordmand laver hattrick på en halvleg i Champions League-debut

- Erling bliver i FCK frem til tirsdag. Han skal se på forholdene, og de ønsker at lære ham bedre at kende. Han skal træne med og spille en intern kamp med U19-holdet, sagde Alf-Inge Håland dengang til Aftenposten.

Men det endte aldrig med mere end et besøg, og i stedet rykkede angriberen til Molde den 1. februar 2017. To år senere skiftede han til Red Bull Salzburg, og fra starten af denne sæson har han været helt, helt utrolig. Så god, at han er blevet et fænomen.

11 kasser i bare syv ligakampe er det blevet til for den 19-årige nordmand, der også lavede hattrick i den ene pokalkamp, han har spillet i denne sæson.

Læs også:Stor hæder til Skov Olsen: Blandt verdens største talenter

Og så debuterede han i øvrigt også i Champions League med at lave et hattrick mod Joakim Mæhle og belgiske Genk, der blev sendt hjem fra Østrig med et nederlag på 2-6.

I alt har den 19-årige norske landsholdsspiller hakket 17 mål ind i bare ni kampe i denne sæson. Helt utroligt imponernede.

På landsholdet har hans to landskampe ikke kastet mål af sig.

Læs også:Medie: FCK-modstander lurer på Vejle-profil

Læs også:Norsk teenager scorede fire mål foran Manchester United-scout

Læs også:FCK tester norsk talent