• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FCM-stopper missede skifte: Det nytter ikke at være sur og tvær

Foto: FC Midtjylland

Søren Reese har valgt at vende det til noget positivt, at det ikke blev til en lejeaftale i en anden klub. Sådan er det, og nu vil han i stedet gøre alt, han kan, for at optimere sine muligheder.

Af Kenneth Jensen

Han er selv den første til at sige, at det ikke er sikkert, at han kommer til at spille meget for FC Midtjylland i dette efterår. Faktisk står centerback Søren Reese i en situation, hvor han endnu ikke har fået sin debut i klubben, der købte ham i sommeren 2018.

Det er der selvfølgelig en forklaring på, fordi Søren Reese i sidste sæson var udlejet til AC Horsens, og fordi han i dele af det netop overståede transfervindue troede, han skulle væk på en lejeaftale.

Men på sidstedagen i vinduet lykkedes det ikke at komme væk alligevel.

- I enhver forhandling skal der være tre enige parter, og vi var lidt tidspressede, fordi det hele skulle ske til sidst af forskellige årsager. De forskellige ting faldt til jorden, og hvorfor de gjorde det, er svært at sige. Det var individuelt fra case til case. Det er nogle gange et puslespil, og alle brikker skal passe sammen og blive til noget. Det gælder sådan set ikke kun for mig - sådan er det i alle forhandlinger, siger Søren Reese til tipsbladet.dk.

Der ligger en historie bag, at den 26-årige forsvarsspiler stadig er i FC Midtjylland, og det er noget så atypisk som dårlig forberedelse fra de danske pokalmestres side. Sådan da. 

Klubben solgte tidligere på sommeren Kian Hansen til FC Nordsjælland, og så var det planen, at Søren Reese, Manjrekar James og Zsolt Korcsmar alle skulle være i truppen for at agere backup for de tre startende centerbacks i Erik Sviatchenko, Alexander Scholz og Rasmus Nicolaisen. Også fordi Zsolt Korcsmar har døjet med længerevarende skader og først nu er på vej tilbage.

Men Kenneth Andersens opsigelse den 19. august gav Brian Priske chancen i spidsen for FC Midtjyllands førstehold, og Priske har valgt at gå tilbage til fire forsvarsspillere - og dermed bruger han kun to centrale forsvarsspillere.

Det betyder, at der er hård kamp om pladserne med seks centerbacks til to positioner, og Søren Reese er kommet lidt i klemme. Men det altså ikke var muligt at få noget i stand i 11. time.

- Jeg mødte ind efter sommerferien og fik et godt førstehåndsindtryk, men jeg vidste også, at det kunne ende med et nyt lejemål. Tingene ændrede sig dog hurtigt, da Kian (Hansen) blev solgt, og så var planen at blive.

- Men trænerskiftet kom nye ideer, og det skulle vi lige se an, inden spillere kunne sendes væk. Heldigvis er det (systemskiftet) gået godt. Men det gjorde også, at det var svært at få noget på plads, siger Søren Reese.

Så nu er virkeligheden, at forsvarsspilleren er i FC Midtjylland-truppen den kommende tid. Og han har i sinde at få det bedste ud af tiden.

- Jeg synes ikke, det nytter at sidde over i hjørnet og være sur og tvær. Det får hverken jeg eller klubben noget ud af. Jeg kan ikke gøre fra eller til nu, og så er jeg indrettet sådan, at jeg må få det bedste ud af det. Jeg vidste, da jeg tog til FCM, at det ville blive en stor udfordring. En udfrodring, som mange nok har dømt mig til at tabe. Jeg gør alt, jeg kan, for at gribe chancen, så det nytter ikke at være pokkers sur.

Hvorfor vil du ikke være sur?

- Jeg synes ikke, jeg kan tillade mig at være ret irriteret. Jeg er i det måske bedste træningsmiljø i Danmark, så det har jeg hurtigt fået vendt til noget positivt. Jeg bliver udfordret hårdt hver eneste dag. Spilletid står måske ikke først før lige nu, men heldigvis er der mange andre ting at bygge på. Jeg skal have styrketrænet mere, og så vil jeg selvtræne mere, fordi jeg ikke får den samme belastning med 90 minutters kampe hele tiden.

- Jeg har talt med vores fysiske træner og (assistenttræner) Kristian Bach Bak om at gøre nogle andre ting for at stå knivskarpt, hvis jeg nu skulle ende med at få chancen. Og ellers står jeg knivskarpt til januar, hvis jeg skal prøve noget nyt.

Søren Reese melder sig klar, hvis Brian Priske får brug for ham.

- Jeg køber 100 procent ind i Midtjylland. Man skal huske, at der trods alt kun er tre måneder, til vi går på ferie, og der er et nyt transfervindue. Og så mange kampe er der heller ikke i perioden, siger Søren Reese, der ikke er bange for at miste en hel masse af ikke at spille:

- Jeg bilder mig selv ind, at der ikke står en udløbsdato på mig.