• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Fik Superliga-comeback tre år efter skrækskade: Har glædet mig helt vildt

Oliver Thychosen var på vej mod sit Superliga-gennembrud, da han løb ind i to års skadeshelvede. Siden har han kæmpet for at komme tilbage på den store scene, og mandag aften var der endelig igen. Det var en stor forløsning for Hobro-spilleren.

Af Anders Dehn

Der var bare spillet lidt over et minut af Viborg FF's rivalopgør mod FC Midtjylland i august 2016, da Oliver Thychosen gik i nærkamp med Rasmus Nissen Kristensen. Men i stedet for at erobre bolden trådte han forkert ned og ragede en korsbåndsskade til sig. 

Da han endelig kom tilbage et år senere, fik han bare fire kampe, før han igen måtte ud. Siden fulgte ankelproblemer og følgeskader. Thychosen blev sat tilbage igen og igen. Først i efteråret 2018 spillede han igen 90 minutter i samme kamp.

Læs også: Skadeshelvedet er slut: Thychosen spillede hel kamp for første gang i to år

Men det var i 1. division, så det var ikke før mandag aften i denne uge, at den nys tilkomne Hobro-spiller vendte tilbage til den række, han forlod for tre år siden. Oliver Thychosen gjorde comeback i Superligaen og fik endelig betaling for al sit sure slid.

- Med mit skifte til Viborg i sin tid var målsætningen, at jeg skulle brage igennem og vise mit værd, og hvad jeg kunne. Uheldigvis blev jeg skadet, efter jeg havde fået god start, indleder han.

- At stå her igen så lang tid efter... Tiden går hurtigt i fodboldverdenen, og især når man er skadet, flyver tiden afsted, og lige pludselig er der gået tre år siden ens seneste Superliga-kamp. Så det er fedt at være tilbage på den store scene.

Oliver Thychosen var netop kommet til Viborg FF i sommeren 2016, hvor han jagtede sit Superliga-gennembrud. I FC Nordsjælland var han aldrig blevet fast mand, men han begyndte godt med to mål og et oplæg i sine første seks kampe for Viborg, og han lignede en mand, der skulle spille Superliga i mange år.

- Jeg følte, jeg kunne det hele på en eller anden måde. Der var ikke noget, der begrænsede mig, og jeg følte, at alt kunne lade sig gøre. Jeg kom med masse optimisme, siger han.

- Jeg skiftede helt klart til Viborg for at få mit gennembrud. I Nordsjælland var der rigtig mange konkurrenter, og de hentede desværre Joshua John, da jeg måske skulle komme på. Det var lidt svært at sætte ham af.

- Der var en lille smule mindre konkurrence i Viborg. Ikke for at tale det ned, men det var lidt nemmere at komme på holdet. Jeg havde en træner, der kunne lide mig, Johnny Mølby, som forklarede mig, hvordan han så mig i sine planer. Fansene tog godt imod mig, og de var rigtig søde til at støtte op under Iratis sygdom (hans kæreste, der var ramt af leukæmi, red.).

Forløsningen
Det kunne dårligt gå bedre for Oliver Thychosen. Men så smadrede han sit korsbånd.

De to års skadeshelvede kan han ikke få tilbage, men han kunne bringe sig selv tilbage til sit udgangspunkt, dansk fodbolds bedste række, og der er han nu. Netop den ambition har været en motivationsfaktor.

- Jeg brugte lang tid på at få min krop til at vende sig til at træne og spille kamp. Nu går det godt, jeg træner kontinuerligt og kan være med til kampene og kan spille 90 minutter, hvis det skal til. At være i den forfatning er rigtig dejligt; det har jeg kæmpet for i lang tid, siger han.

Viborg FF missede igen i foråret oprykning til Superligaen, fordi holdet tabte til selvsamme Hobro IK, som Thychosen efterfølgende skiftede til. Her debuterede han altså mandag aften, da Mads Hvilsom måtte udgå med en lyskeskade. Mens Thychosen begræder sin holdkammerats uheld, glæder han sig over sit comeback.

- Jeg er glad for at spille 80 minutter, og at vi fik det ene point. Jeg synes, jeg gik fint ind i spillet. Jeg havde bare glædet mig helt vildt meget til kampen, selv om jeg ikke skulle starte inde. Så det var en forløsning, siger Oliver Thychosen.

Han var ellers syg i dagene op til kampen, men ikke ville lade en smule snue og maveonde stoppe hans første Superliga-kamp i 1.051 dage.

- Jeg havde lidt af det hele: snot, feber, ondt i maven. Jeg havde det ikke godt i de to dage op til kampen, så det var lidt en prøvelse. Men jeg havde meldt mig klar, for jeg havde tænkt, at der ikke var noget, der skulle slå mig ud op til den første kamp. Det kunne ikke nytte noget, at jeg skulle ligge syg. 

Da tipsbladet.dk taler med Thychosen onsdag eftermiddag, er hans stemme stadig hæs oven på snuen. Men han forsikrer, at han er klar til søndagens kamp mod Esbjerg fB. Hvis det står til ham selv, er det slut med at sidde ude. Det har han gjort nok.

Superliga

FCK vrager Daramy mod FCN

Ståle Solbakken har udtaget truppen til søndagens opgør mod FC Nordsjælland. Her har nordmanden fravalgt Mohamed Dara...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.