Holten-scoring sender Silkeborg videre efter sjælden sejr

Silkeborg har hidtil været godt kørende i Sydbank Pokalen, og nu venter Fredericia i næste runde for Superligaens bundprop.

Superliga-oprykkerne fra Silkeborg har i denne sæson haft meget store problemer med at hente sejre i den bedste danske række. Det har dog været helt anderledes for dem i pokalturneringen, hvor de først slog Herlev ud, og nu har de også ekspederet HIK ud med en 1-0-sejr.

Dermed er silkeborgenserne klar til ottendedelsfinalen i turneringen, og det ligger allerede nu fast, at de skal møde 1. divisionsklubben FC Fredericia, som de kender meget godt til fra sidste sæson.

Onsdag aftens sejr over Hellerup-klubben fik blev grundlagt i den sidste del af første halvleg, da Emil Holten blev matchvinder efter 34 minutters spil. Undervejs i kampen havde Silkeborg bolden i nettet igen, men dén scoring blev annulleret.

Hvis pokalkampe mellem HIK og Silkeborg virker bekendte, så mødtes de to klubber også i 2017, hvor man endte i straffesparkskonkurrence. Dengang vandt Silkeborg, men da straffesparkene blev afviklet forkert, blev kampen spillet om. Dér vandt Silkeborg også - men uden at skulle i straffe, da de sikkert vandt med 3-0.

Hvis sejren over HIK har givet Silkeborg ekstra selvtillid, så er det givetvis noget, som Kent Nielsens tropper kan bruge, da de er på sidstepladsen i Superligaen med tre point efter 11 kampe. Alle er kommet efter uafgjorte kampe. Dermed har de seks point op til næstsidstepladsen, som EfB sidder på.

Næste opgave for Silkeborg i den bedste hjemlige række er mod FC Midtjylland på hjemmebane. Det er en kamp, der spilles søndag på Jysk Park klokken 18.