• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Ingen hvide flag: Silkeborg-profil spiller for sin fremtid

Ingen hvide flag: Silkeborg-profil spiller for sin fremtid
Illustration

Silkeborgs topscorer Emil Scheel er ikke demotiveret efter ledelsens udmelding om en sandsynlig nedrykning. Han lever drømmen og spiller for en fremtid som Superliga-spiller. Enten i Silkeborg eller et andet sted.

Af Martin Davidsen

Vi skal et stykke hen i snakken, før vi kommer til det. Men sæsonens store Silkeborg-profil og topscorer Emil Scheel lægger ikke skjul på, at han midt i den næsten håbløse kamp for overlevelse i Superligaen også tænker på sig selv og sin egen fremtid.

For selvom han netop har forlænget sin kontrakt med Silkeborg – og i parentes bemærket er glad for at være i klubben – vil han også bruge sæsonens resterende kampe på at vise sig frem for eventuelle bejlere. Netop dét er et af de reskaber, spillerne i Silkeborg skal bruge for at sætte sig op til kampene, der næsten kan føles ligegyldige, når der er 10 point op til overlevelse.

Læs også: Superligaen er lunken leverpostej, og vi elsker det, Viasat

- Det er helt sikkert et aspekt og en motivationsfaktor for os spillere. Der er nogle, der er presset over, at vi kan rykke ned i 1. division, hvor der måske ikke er plads til alle 25 spillere i i truppen. Der er nogle, der spiller for deres plads på holdet, mens andre spiller for at komme videre og vise sig frem. Vi kan få det ud af det, at vi arbejder hen imod noget. Hvis man vil vise sig frem, skal man vise, at man kan gøre det godt for holdet, siger Emil Scheel til tipsbladet.dk.

- Jeg har bevist, at jeg kan begå mig i Superligaen, og at jeg kan være afgørende og score mål. Det har givet mig blod på tanden i forhold til fremtiden. Om min fremtid er i Silkeborg i Superligaen, i Silkeborg i 1. division eller et helt tredje sted, det er bare spekulationer. Det kommer der klarhed over på et tidspunkt, tilføjer han.

Læs også: Silkeborg: Nedrykning er mest sandsynligt

Den tidligere AGF- op Lyngby-spiller har været et af få lyspunkter på Silkeborg-holdet i denne sæson. Oprykkerne er endnu uden sejr i Superliga-sæsonen og har ti point op til overlevelse. En bookmaker har udbetalt penge til de spillere, der har sat penge på nedrykning og ingen tror tilsyneladende på overlevelse. Heller ikke Silkeborgs egen ledelse, der i sidste uge nedjusterede sine økonomiske forventninger med den begrundelse, at det er 'overvejende sandsynligt' at klubben rykker ned. Alligevel holder Emil Scheel og kompagni humøret højt.

- Når man tager alt i betragtning, går det ganske udmærket. Vi har lagt mærke til, at der er stor opmærksomhed på, at det går dårligt for os, men vi forsøger at holde fokus på det positive, og at der er fremskridt på banen i stedet for de negative ting. Det eneste vi kan gøre, er, at præstere på træningsbanen og i kamp. Det andet har vi ikke greb om, siger Emil Scheel.

Netop Silkeborg-ledelsens udmelding om en sandsynlig nedrykning har vakt opsigt i fodbold-Danmark. Senest har rettighedshaverne MTG's sportschef Peter Nørrelund udtalt sig kritisk mod Silkeborg for at give op, men sådan ser 24-årige Emil Scheel ikke på det.

- Det er en del af gamet, at ledelsen nedjusterer forventningerne eller journalister er kritiske. Vi tager det til efterretning, men vi skal fokusere på de ting, vi kan gøre noget ved. Det er vi gode til, og derfor er stemningen stadig intakt. Vi arbejder hårdt, og selvom vi gerne ville have haft flere end fire point, så har vi et godt sammentømret hold, og en god holdånd, der er bygget op gennem sidste sæson.

- Det er ikke fedt, at det i omverdenen virker til, at ledelsen har kastet håndklædet i ringen. Men i en børsnoteret virksomhed skal man melde ud, hvad man har af forventninger til regnskabet. Det er man nødt til at gøre, for man skal stå til regnskab over for investorer. Det siger loven, siger Scheel, der udover jobbet som fodboldspiller i Silkeborg studerer statskundskab til daglig.

Han mener ikke, at ledelsens udmelding om en sandsynlig nedrykning er demotiverende.

- Ledelsen har jo bare meldt en forventning ud; det er ikke et resultat. Hvis vi klarer os bedre end forventet, kan vi opjustere regnskabsforventningerne igen. Det er vores vinkel på det. Vi fokuserer på, at der er lang tid tilbage af sæsonen endnu. Der er 19 kampe endnu; det er mange point – rundt regnet 57 – så der er intet, der er afgjort endnu. En ansvarlig ledelse skal melde sådan noget ud, for hvis vi nu ikke rykker ned, skal man ikke til at slukke ildebrænde. Sådan er det, siger han.

Silkeborg-profilen slår således fast, at motivationen stadig er til stede på Silkeborg-holdet, der ikke har problemer med at sætte sig op til kampene i Superligaen, selvom 'Mission Overlevelse' ser håbløs ud.

- Vi er konkurrencemennesker, så vi lægger os ikke ned eller hejser det hvide flag. Vi kan ikke bare se på de sidste 19 kampe som træningskampe, for så vil vi mangle den intensitet og spænding, som vi spiller for. Vi spiller for at vinde kampe og opnå ting og sager, så vi giver ikke op. Heldigvis er det sådan for os, at ligegyldigt om det er 1. division eller Superliga, så har vi en hverdag, hvor vi lever af at spille fodbold. Det er stadig sjovt at løbe ud på en græsplæne og spille – også selvom de ikke er så grønne længere. Vores drøm er at spille fodbold, så vi må tage det sure med det søde, siger Emil Scheel, der også melder om godt sammenhold i truppen og på træningsbanen, så det skal nok blive bedre.

Men trods glæden ved at være i Silkeborg, lægger han – som nævnt i indledningen – ikke skjul på, at det ikke er sikkert, at han fortsætter i Silkeborg, hvis klubben skulle ende med at rykke ud.

- Det er det ikke. Alene af den grund, at jeg har ambitioner, som jeg gerne vil opnå. Med de nuværende konjunkturer – også i fodboldens verden – er det sværere at blive solgt, men sådan er det. Jeg er glad for at være i Silkeborg, så det var ikke svært for mig at forlænge kontrakten. Der kan ske så meget, men det er bare spekulationer, som vi må tage til den tid, siger Emil Scheel.

Emil Scheel forlængede i sidste uge sin kontrakt med Silkeborg, så den løber frem til sommeren 2017.