• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Ingen panik i FC Nordsjælland: Vi klarer os uden CV og Hjulmand

Der er blevet vendt op og ned på organisationen i FC Nordsjælland efter Kasper Hjulmand og Carsten V. Jensens afsked, men det får ikke direktør Søren Kristensen til at ryste på hånden.

Af Ole Hoffskov

Der er blevet smidt nogle håndgranater i FC Nordsjællands organisation på det seneste, men det ser ikke ud til, at der er noget, der er gået i stykker.

Når man taler med Søren Kristensen, der er administrerende direktør i Superliga-klubben fra Farum, er han da også helt rolig i sin stemmeføring, og der er ikke skyggen af panik. 

Man skulle ellers tro, han fik sved på panden, da først Kasper Hjulmand og senest Carsten V. Jensen forlod klubben. Det er sådan noget, der kan ruske fundamentet godt og grundigt. Men FCN føler, de kan håndtere det, og 3-0-sejren over AC Horsens i Superliga-premieren understregede da også blot, at der virker til at være styr på tingene i Farum.

- Vi er en klub, hvor enkeltpersoner naturligvis er vigtige for fællesskabet, men ikke afgørende i forhold til den retning, vi arbejder efter, og derfor er vi også rustet til at klare, at flere nøglepersoner har sagt farvel til os på det seneste, siger Søren Kristensen til tipsbladet.dk.

Han forklarer, at klubben var noget bedre forberedte på Kasper Hjulmands afsked end Carsten V. Jensens.

- Det stod klart for os omkring årsskiftet, at vi ikke kunne beholde Kasper Hjulmand, og nu har vi fået en cheftræner i Flemming Pedersen, som vi er meget tilfredse med, og som vi tilmed kunne køre hurtigere i stilling, fordi vi kvalificerede os til mesterskabsspillet. Vi er glade for den tid, vi har haft sammen med Kasper, og vi er naturligvis utroligt stolte over, at han nu skal være dansk landstræner, siger direktøren og fortsætter:

- I forhold til CV så bankede han selv på min dør og fortalte, at han havde flere spændende muligheder på hånden, som han gerne ville undersøge, og vi har det princip, at vi ikke vil stille os i vejen for vores ansattes drømme. Jeg synes, det er en fantastisk mulighed, CV har fået i Brøndby, og han har været forbi her i klubben for at sige pænt farvel. Jeg kan sige, at vi skilles uden nogen som helst ”hard feelings”.

- Det lå da ikke lige i kortene med CV, men jeg plejer at sige, at stavnsbåndet er ophævet, så det er, hvad der kan ske. Jeg kunne jo godt have sagt til CV, at jeg forventede, han ville udføre sit job her, indtil vores aftale udløb, men hvad ville jeg få ud af det? Hvad ville CV få ud af det? Hvad ville en fremtidig arbejdsgiver få ud af det? Det var slet ikke en mulighed.

Ifølge Søren Kristensen har de to nøglepersoners afsked blot rystet organisationen endnu tættere sammen.

- Jeg synes, det har været fantastisk at opleve, hvordan alle er steppet op og har stået sammen skulder ved skulder. Der er en fantastisk ånd i FC Nordsjælland, det har det her i hvert fald været med til at understrege.

Jan Laursen bliver som sportschef
Carsten V. Jensens afsked i FC Nordsjælland har foreløbig ikke fået klubben til at ansætte en afløser. CV's opgaver er i første omgang blevet overtaget af Jan Laursen, der stod med ansvaret for ungdomsholdene i FCN, mens Carsten V. Jensen var i klubben. Lige nu har Jan Laursen to kasketter, og dem beholder han resten af sommeren.

- Vi har endnu ikke vurderet, hvordan organisationen skal sammensættes fremadrettet, men jeg kan sige med sikkerhed, at Jan i hvert fald gør transfervinduet færdig i sin nuværende rolle, siger Søren Kristensen, der er åben for at styrke organisationen:

- Vi kigger hele tiden på organisationen, og først og fremmest kigger vi internt. Vi udvikler morgendagens stjerner på fodboldbanen, og på samme måde vil vi gerne udvikle morgendagens ledere udenfor kridtstregerne. Vi er ikke bange for at bruge de unge på banen, og det er vi heller ikke i organisationen.

FC Nordsjælland møder vicemestrene fra FC Midtjylland på søndag.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.