Superliga Martin Davidsen

Kampklar Lumb overbevist om overlevelse

Kampklar Lumb overbevist om overlevelse
Illustration

Michael Lumb er klar igen efter vinter-genoptræning og føler sig sikker på, at FC Vestsjælland overlever i Superligaen. 

Af Martin Davidsen

FC Vestsjælland får ganske givet gavn af Michael Lumb, når klubben på fredag tager til Haderslev. Venstrebacken har døjet med genoptræning efter en mindre operation, men han melder sig nu helt klar til kamp. 

- Jeg spillede 40 minutter i en træningskamp mod Vejle i fredags, og jeg har trænet hele ugen, så nu er det op til Ove, om han vil give mig chancen. Jeg føler mig i hvert fald klar, siger Michael Lumb til tipsbladet.dk.

Han ser frem til forårssæsonen i FC Vestsjælland, der har overvintret på tiendepladsen og sandsynligvis kommer til at kæmpe for overlevelse i Superligaen. 

- Det bliver et spændende forår for mange klubber. Det er så tæt, at hver eneste kamp er vigtig, og det er det, der gør det sjovt. Jeg ser frem til at komme i gang, for det nogle spændende kampe, der venter, siger han. 

I første omgang venter et særdeles vigtigt bundslag mod SønderjyskE fredag aften. FC Vestsjælland har fem point ned til sønderjyderne og kan altså sætte en af konkurrenterne af med en sejr. Michael Lumb vil dog ikke kalde fredagskampen for altafgørende. 

- Vi vil rigtig gerne vinde den kamp, men hvis vi skulle rende ind i et nederlag, betyder det ikke panik eller game over. Der er ingen tvivl om, at vi meget gerne vil vinde, men der venter også masser af andre kampe, hvor vi kan få point, slår han fast. 

Selvom FC Vestsjælland er overvintret på tiendepladsen og formentlig kommer til at slås for overlevelse frem til sidst i sæsonen, føler Michael Lumb sig overbevist om, at klubben også er i Superligaen i næste sæson. 

- Som jeg sagde i sommer, ville jeg ikke have skiftet til FC Vestsjælland, hvis jeg troede, vi ville komme til at rykke ned og op i de kommende år. Det er tæt i tabellen, vi må se, hvordan det kommer til at forløbe. Der er seks-syv klubber, der kan komme i spil, og de vil selvfølgelig alle sige, at de tror på overlevelse. Men vores udvikling har været god, og jeg er overbevist om, at vi også er i Superligaen næste år, fastslår han.