• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Lukas Spalvis kåret til Efterårets Profil

Lukas Spalvis kåret til Efterårets Profil
Foto: Anthon Unger / Polfoto

De 12 trænere i den bedste række har valgt AaB og Superligaens topscorer Lukas Spalvis til Efterårets Profil. På de efterfølgende pladser kom FC Københavns Thomas Delaney og OB'eren Rasmus Falk.

Af Tipsbladet.dk
Med 14 mål i de første 17 Superliga-runder er Lukas Spalvis rækkens suveræne topscorer, og nu har hans bedrifter i målfelterne rundt om i landet kastet endnu en titel af sig. De 12 Superliga-trænere har kåret Lukas Spalvis til Efterårets Profil foran Thomas Delaney og Rasmus Falk.
 
- Det er jo rigtig god kritik og feedback at få fra Superligaens trænere på trods af, at jeg nok har gjort ondt på et par af dem. Jeg havde ikke forventet at vinde, siger Lukas Spalvis om hæderen.
 
- Når man har scoret de første par mål, bliver det lettere. Man får selvtillid, og ærlig talt: I de seneste kampe er jeg gået på banen uden at tvivle på, om jeg ville score. Jeg har været overbevist om, at hvis afslutningerne sad indenfor rammen, ville jeg score i kampen. Jeg har ikke følt mig i tvivl.
 
Lukas Spalvis' træner i AaB Lars Søndergaard måtte ikke stemme på sin egen spiller, men topscoreren fik stemmer fra 10 ud af de 11 øvrige trænere. Kun Hobros Jonas Dal stemte ikke på ham.
 
- Lukas Spalvis er kommet fantastisk flot tilbage efter en svær skade. Det viser styrke, og at han har de kvaliteter, som en topangriber skal have. Han er fysisk stærk, en god opspilsstation og klinisk afslutter – 14 mål i 16 kampe taler sit tydelige sprog, siger FC Nordsjælland-træner Ólafur Kristjánsson, der har givet Spalvis maksimumpoint.
 
Tipsbladet har kåret Efterårets Profil siden 1994. 
 
Se alle trænernes stemmer og læs et stort interview med Lukas Spalvis i Tipsbladet, der er på gaden i morgen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus