• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen & Ole Hoffskov

Nigerianer havde stor succes i Norge: Nu er han vendt tilbage til FCM

Nigerianer havde stor succes i Norge: Nu er han vendt tilbage til FCM
Foto: FK Haugesund

Han var meget vigtig for det FK Haugesund-mandskab, der sluttede på fjerdepladsen i Norges bedste række, og nu er han tilbage i FC Midtjylland. Måske med en rolle fremadrettet.

Af Kenneth Jensen & Ole Hoffskov

De har flere gange gjort det klart, at de gerne vil have ham på en permanent aftale, hvis det kan lade sig gøre, men i første omgang må den norske klub FK Haugesund gå på vinterpause uden en permanent aftale med FC Midtjylland og Babajide David Akintola, der i Danmark bare bliver kaldt Babajide David.

Kantspilleren fra Nigeria har siden februar været udlejet til Haugesund, og her har han gjort det så godt, at han nu er vendt "hjem".

- David er tilbage i Danmark. Han træner med holdet i et vist omfang. Efter en lang og flot sæson i Haugesund har både vi og David brug for at se, hvor han står, siger FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, til tipsbladet.dk.

Offensivspilleren, der fylder 23 i januar, har spillet i samtlige kampe denne sæson i Eliteserien for FK Haugesund, og med ni scoringer og seks assists har han været en af rækkens positive oplevelser. Sæsonen sluttede for en lille uges tid siden, og han var med til at sparke Haugesund på på en imponerende fjerdeplads.

Men det er umiddelbart svært at se, hvordan han skal komme ind på holdet i FC Midtjylland. De danske mestre har masser af dygtige offensive spillere, så januars transfervindue kan være et tidspunkt, hvor nigerianeren får lov at søge videre.

Babajide David har tidligere gjort det klart, at han ønsker at spille fast nu, og at han vil sælges til den norske klub, men med et år igen af aftalen med FC Midtjylland, og med de gode præstationer in mente, kan de danske mestre måske kræve en transfersum for kantspilleren, som Haugesund ikke kan eller vil betale.

- Jeg vil sælges til Haugesund. Jeg ønsker ikke at blive udlejet igen. Jeg vil have en transfer og få chancen et sted. Haugesund har givet mig muligheden, og det sætter jeg stor pris på, og derfor ville det være godt at blive her, sagde Babajide David Akintola til VG i september, mens.

I FC Midtjylland har Babajide David blot spillet tre Superliga-minutter, siden han skiftede til klubben i 2014. FC Midtjyllands nye træner, Kenneth Andersen, kender i øvrigt Babajide David indgående fra deres fælles fortid på FC Midtjyllands U19-hold.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.