• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Okosun: Pilen pegede i den forkerte retning i FCM

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Simon Okosun så skriften på væggen i FC Midtjylland og tøvede så ikke med at skifte til AC Horsens.

Af Ole Hoffskov

Det var overraskende for mange, da det i sidste weekend kom frem, at Ayo Simon Okosun var blevet udlejet fra FC Midtjylland til AC Horsens på en aftale frem til nytår. I starten af sæsonen var Okosun manden, der slog Jakob Poulsen af i FC Midtjylland, og nu er han pludselig AC Horsens-spiller.

Da muligheden for at vende tilbage til AC Horsens bød sig, var den tårnhøje midtbanespiller dog aldrig i tvivl.

- Jeg havde en fornemmelse af, at pilen pegede i den forkerte retning i FCM med hensyn til spilletid og den rolle, jeg ville komme til at spille på holdet. Jeg havde haft nogle gode snakke i FC Midtjylland henover sommeren om, at hverken klubben eller jeg var interesseret i, at jeg skulle sidde meget ude, som jeg gjorde i foråret. Derfor valgte vi, at det her er den bedste løsning, så jeg kan få noget kontinuerlig spilletid, siger Ayo Simon Okosun til Tipsbladet.

Midtbanespilleren tørnede ud for AC Horsens, inden han blev solgt til FC Midtjylland for godt et år siden, og derfor kender han omgivelserne i den østjyske klub. Det har gjort det til et nemt skifte.

- Sæsonen er i gang mange steder, og mange klubber er på plads med deres hold. Her har jeg en mulighed for at komme tilbage til noget, jeg kender godt - og hvor de kender mig. Det betyder, at man mindsker den tilvænningstid, der ellers ville være. Der er kun tale om en aftale frem til nytår, så det var en optimal løsning.

- Jeg kender Bo (Henriksen, red.) godt, Bo kender mig godt, og jeg kender halvdelen af holdet rigtig godt. Jeg er inde i spillestilen og ved, hvad der kræves. Det betyder, at jeg kan komme hurtigere ind. 

Ayo Simon Okosun fik et trist comeback i AC Horsens-trøjen mandag aften, da han og holdkammeraterne tabte 0-5 til AaB. Næste opgave for "Den Gule Fare" er søndag mod Lyngby Boldklub. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus