• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: AaB - Hobro IK

Foto: Getty Images

AaB og Hobro IK tørner sammen i et nordjysk lokalopgør søndag aften.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Aalborg Portland Park 
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #aabhob #sldk

Holdnyt:
AaB:
Det går op og ned i en tæt liga som Superligaen, og det er ikke mange runder siden, at AaB var under pres i forhold til top seks. Nu ser det pludselig rigtig godt ud for nordjyderne, der har vundet fire af de seneste seks kampe.

Søndag blev det til en knusende sikker 4-0-sejr på hjemmebane over AC Horsens, og dermed er Jacob Friis' mandskab nummer fem før 18. spillerunde.

Mod AC Horsens var særligt Frederik Børsting i fokus. For første gang i karrieren spillede han central angriber, og det slap han rigtig godt fra. Børsting havde bolden i nettet tre gange i kampen, men det var kun den ene, der ikke blev annulleret for offside. Lidt senere i kampen kom Tom van Weert, der er naturlig 9'er, også på banen og scorede, så det var alt i alt en fremragende kamp for AaB's offensiv.

AaB måtte undvære Mikkel Kaufmann og Anders Bærtelsen mod AC Horsens, og de bliver heller ikke klar til søndagens nordjyske lokalopgør. Kasper Pedersen er også ude. 

AaB varmede op til Hobro-kampen med et udsat opgør mod HB Køge i pokalturneringen onsdag. Nordjyderne vandt 3-0. 

Hobro IK:
Peter Sørensens mandskab har tidligere på sæsonen slået FC København, og Hobro var tæt på en ny triumf mod de danske mestre, da de to tørnede sammen i Telia Parken i søndags, men gæsterne fik ikke snøret sækken, og takket være Pieros Sotiriou vendte løverne 0-1 til 2-1.

Dermed har Hobro IK fortsat ikke vundet siden den omtalte sejr over FC København i midten af september -  det giver otte kampe. 

At tabe en udekamp til FC København vil aldrig nogensinde være en katastrofe for et hold som Hobro IK, men måden det skete på, må alligevel have gjort voldsomt ondt. Med til historien hører sågar at få øjeblikke inden, at Pieros Sotiriou udlignede til 1-1, misbrugte Emmanuel Sabbi en friløber, hvor han kunne have gjort det til 2-0 og formentlig have lukket kampen. 

Hobro måtte undvære den dygtige midtstopper Anel Ahmedhodzic mod FC København, fordi han afsonede karantæne, men svenskeren er tilbage mod AaB, og det betyder, at Peter Sørensen har stort set alle mand til rådighed. Kun Alexander Baun, Jacob Tjørnelund og Mads Hvilsom er på skadeslisten.

Karantæner:
AaB: Ingen
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-3-3): Rinne - Pallesen, Okore, Thelander, Ahlmann - Fossum, Christensen, Olsen - Kusk, Børsting, Andersen

Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Ahmedhodzic, Minor, Haarup - Sabbi, Brix-Damborg, Mejlstrup, Babayan - Kirkevold, Louati

Profilen:
Jakob Ahlmann spillede sin AaB-kamp nummer 200 mod AC Horsens, og han leverede blandt andet en assist i en meget vellykket jubilæumskamp. Nu skal han følge op mod Hobro, hvor han helt sikkert kommer på arbejde over for Emmanuel Sabbi. 

Vidste du, at..:
Pål Alexander Kirkevold er inde i en længere måltørke, men Peter Sørensen vælger formentlig at bringe nordmanden fra start søndag aften. Kirkevold er nemlig den spiller, der har scoret flest mål i de indbyrdes opgør mellem de nordjyske rivaler. Hobro-angriberen står noteret for de seneste fire scoringer, holdet har lavet mod AaB. Hver gang, Pål Alexander Kirkevold har scoret mod AaB, er kampen endt 1-1. 

Dom:
Hobro formår ofte at drille AaB, men når storebror vinder, gør de det som regel eftertrykkeligt. Der er dog ikke meget, der tyder på en storsejr til AaB søndag aften - Hobro er ganske vist placeret i bunden, men det er ikke mange mål, holdet indkasserer - ikke en eneste gang har Hobro lukket mere end to mål ind i samme kamp.

Der bliver et tæt lokalopgør, men buddet herfra er, at AaB napper sejren til sidst. Jacob Friis' tropper vinder 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus