• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AaB - Silkeborg IF

Superliga-klubberne AaB og Silkeborg IF er kommet skidt fra land. AaB har fået et enkelt point, og SIF hverken point eller scorede mål. Opgøret mandag er vigtigt.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #aabsif #sldk

Holdnyt:
AaB:
Nordjyske AaB har blot fået et enkelt point i sæsonens to første kampe, efter Jacob Friis' mandskab tabte med 0-2 ude mod Lyngby, og holdet i seneste runde spillede 1-1 hjemme mod SønderjyskE. Nu er det tre point, der skal på tavlen mod Silkeborg, for at man ikke for alvor skal tro, det bliver endnu en meget svær sæson for AaB.

Jacob Friis er ramt af skader og er uden langtidsskadede Lukas Klitten samt Marco Ramkilde. Ude er også Magnus Christensen, Oliver Abildgaard og Søren Tengstedt. 

Wessam Abou Ali er tilbage på holdkortet, efter han senest blev fravalgt.

Efter uafgjort i seneste hjemmekamp vil træner Jacob Friis og AaB gøre meget for, at det mandag aften ender med en sejr. 

Silkeborg IF:
Det har været en hård start for Kent Nielsen og Silkeborg, der er tilbage i Superligaen efter bare en enkelt sæson i den næstbedste række. Klubben fra Søhøjlandet har tabt to gange 0-3 - senest hjemme mod AC Horsens. Dermed mangler SIF stadig at score et Superliga-mål, ligesom der mangler at komme point på tavlen.

Der er ikke umiddelbart så meget at hente i truppen for Kent Nielsen, som ikke har de store muligheder for at ændre på så meget. En mulighed i forhold til sidst er, at han vælger at spille med Skhodran Maholli fra start i en 4-4-2-opstilling for at sikre et bedre presspil på AaB's opspil.

SIF har flere dygtige spillere på sidelinjen med skader - det gælder for venstre back Gustav Dahl, offensivspiller Magnus Mattsson og kantspiller Sebastian Jørgensen. Også Jeppe Okkels og Marc Rochester Sørensen har pådraget sig skader, og de afløses af Anders Hagelskjær og Jeppe Gertsen i truppen. 

Filip Lesniak, der er udlejet fra AaB til Silkeborg, ventes at være med fra start i gæsternes opstilling.

Karantæne:
AaB: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-3-3): Rinne - Pallesen, Okore, Pedersen, Ahlmann - Børsting, Olsen, Andersen - Kusk, Van Weert, Kaufmann

Silkeborg IF (4-4-2): Hedvall - Crone, Jakobsen, Alves Ibsen, Møller - Vallys, Madsen, Lesniak, Nambishi - Maholli, Schwartz

Profilen:
Det er ikke kun Filip Lesniak fra Silkeborgs trup, der har en fortid i nordjyske AaB - det har træner Kent Nielsen samt angriber Ronnie Schwartz også. Sidstnævnte - der kaldes "Plaffeministreren" - har endnu sin første sæsonscoring til gode, så den håber han ganske sikkert kommer mod AaB.

Vidste du, at..:
AaB er historisk set gode, når det er Silkeborg, der gæster banen i Aalborg. Nordjyderne har således blot tabt to af de seneste 15 Superliga-kampe mellem de to mandskaber, når kampen har været i Aalborg. Den ene af de to var tilmed i en kamp, hvor AaB ikke har noget på spil. AaB har vundet 10 af de 15 kampe.

Dom:
Der er meget på spil for de to klubber, for så tidligt i sæsonen er det skidt at blive efterladt i den absolutte bund i stillingen. I en sæson med tre direkte nedrykkere er det vigtigt at få point.

AaB er trods skader på hjemmebane og har en bedre og bredere trup end Silkeborg, så forventningen er, at Silkeborg fortsætter de dårlige resultater og taber opgøret i Aalborg.

Jacob Friis og AaB vinder 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus