• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AC Horsens - Brøndby IF

Mesterskabskampen er helt åben igen, efter FC Midtjylland tog fra Brøndby med en sejr. Men Brøndby kan selv afgøre det i de sidste to kampe i sæsonen, startende på udebane mod AC Horsens.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 20.00
Spillested: CASA Arena, Horsens
Slutspil: Mesterskabsspillet
Dommer: Michael Johansen
På TV: 3+
Hashtag: #ACHBIF #SLDK

Holdnyt:

AC Horsens:
Hvis der er et hold, der for alvor kan stikke en kæp i hjulet på de to tophold, er det AC Horsens. Bo Henriksens mandskab møder først Brøndby på "hjemmebane", inden der venter en kamp ude mod FC Midtjylland. Spørgsmålet er, hvor meget hjemmebane der bliver over det for AC Horsens - stadion er udsolgt, og Brøndby-fans har fået en hel langside og har formentlig opkøbt yderligere for at tage del i det, mange håbede og måske fortsat håber bliver en mesterskabsfejring.

Bo Henriksens mandskab har ikke så meget at spille for, ud over muligheden for at ødelægge festen for Brøndby og FCM. Klubben ligger sidst i mesterskabsspillet med 39 point, fire færre end AaB, der er nummer fem, så der skal to sejre til og AaB-pointtab, hvis klubben skal frem i tabellen.

Til kampen mod Brøndby er Horsens fortsat uden målmand Jesse Joronen, der er knæskadet. Til gengæld kan man glæde sig over, at Delphin Tshiembe og Mads Juel Andersen vender tilbage fra karantæne.

Brøndby IF:
Der var lagt op til en fest for hjemmeholdet, men korkpropperne fra FC Midtjylland ødelagde den fest og bragte sig til gengæld helt ind i kampen om mesterskabet igen. Nu står det helt lige mellem de to mandskaber, hvor Brøndby dog har en markant bedre målscore og selv kan afgøre det med to sejre i de sidste to kampe.

FC Midtjylland prøver naturligvis at påvirke Brøndby-holdet, og det er ikke tilfældigt, at administrerende direktør Claus Steinlein jævnligt nævner gummiben og Brøndby i pressen. FCM har hentet fem point ind på Brøndby i de sidste to Superliga-kampe, så det har været noget på usikker grund for Alexander Zornigers mandskab, der Kr. Himmelfartsdag vandt DBU Pokalen.

Generelt har sæsonen for Brøndby været fremragende, og kan klubben genfinde formen og spillet, lander mesterskabet i Brøndby. Så bliver både Horsens og AaB slået.

Til opgøret mod Horsens kan træner Alexander Zorniger glæde sig over at have svenske Simon Tibbling til rådighed igen. Midtbanespilleren var ikke med mod Midtjylland, og det kunne ses.

Jan Kliment sidder ude med en langvarig skade.

Karantæne:
AC Horsens: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-1-1): Bobjerg - Nymann, Juel Andersen, Ludwig, Qvist - Thorsen, Nielsen, Jacobsen, Hansson - Okosun - Finnbogason

Brøndby IF (4-3-1-2): Rønnow - Larsson, Arajuuri, Röcker, Jung - Fisker, Nørgaard, Tibbling - Mukhtar - Pukki, Wilczek

Profilen:
Vælger manager Bo Henriksen at give forsvarsspiller Mads Juel Andersen chancen fra start, kan Juel Andersen glæde sig over, at han møder sin tidligere klub Brøndby. Han kan således også være med til at stikke en kæp i hjulet på Brøndbys mesterskabsmuligheder og dermed for alvor vise, at han var en af dem, Alexander Zorniger skulle have satset på.

Vidste du, at...:
Brøndby har det historisk set svært i Horsens, hvor klubben "kun" har vundet to af de seneste seks opgør. Skal mesterskabet til klubben fra den københavnske vestegn, er der formentlig behov for en sejr i Horsens.

Dom:
Brøndby har alt at spille for, Horsens ikke så meget ud over æren. Kulissen bliver god, stadion er fyldt, og der er med sikkerhed mange, mange medrejsende Brøndby-fans til stede på det stadion, hvor de to hold i sommeren 2013 spillede om at undgå at rykke ud af Superligaen. Dengang trak Horsens det korteste strå og rykkede ud.

Det bør kunne ses, at Brøndby har alt at tabe. Der bør være vildskab og kvalitet i det, de foretager sig. Eneste spørgsmål er, om der også er nervøsitet og egentlig bekymring over, om klubben nu også vinder det mesterskab, som man har været gigantisk favorit til og fortsat er favorit til.

Nu skal det bære eller briste, og Brøndby bør have nok kvalitet til at stå for det enorme pres og vinde kampen.

2-1 til Brøndby.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus