• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - AaB

Foto: Getty Images

Der er videre avancement i Europa League-playoff på spil, når to af Jyllands største klubber møder hinanden igen.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Slutspil: Europa League-playoff
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfaab #sldk

Holdnyt:
AGF:
Det er kun FC Københavns nykårede danmarkmestre, der er i bedre resultatform end AGF. Javist, AGF har kun mødt hold fra den nederste del af tabellen, men man kan jo ikke slå dem, man ikke spiller mod. Nu er de hviie oppe på seks sejre på stribe, hvilket er klubrekord i Superligaen.

Selv om topscorer Patrick Mortensen har siddet ude med en skade på det seneste, er holdet alligevel lykkedes med at score i de seneste 14 kampe i streg. Det er noget af en udvikling for et mandskab, der i efteråret var kendetegnet ved, at det havde svært ved at lave mål.

AGF går ind til kampen med en 1-0-sejr i Aalborg bag sig og dermed de bedste muligheder for at gå videre. Det betyder selvfølgelig langt fra, at det videre avancement er sikret. Dansk og international fodbold har allerede set langt vildere comebacks i denne uge.

Patrick Mortensen er tilbage, efter at han måtte sidde over i det første opgør, men de tre forsvarsspillere Niklas Backman, Alexander Munksgaard og Magnus Anbo igen må sidde over. Det samme gør sig gældende for Kasper Lunding. .

AaB:
I Århus peger pilen mere og mere stejlt opad, mens den i Aalborg flagrer mellem op og ned. Som regel betyder det, at den bare peger ligeud. Hverken rigtig godt eller rigtig skidt.

AaB har, siden holdet slog netop AGF i den sidste kamp i grundspillet og missede top 6 med bare ét mål, kun vundet én kamp i syv forsøg. Det er altså ikke ved at kigge aktuel form, at nordjyderne skal overbevise hinanden om, at de godt kan gå videre som samlede vindere.

På den positive side blev Lucas Andersen sin sygdom kvit forud for det første opgør, mens Oliver Abildgaards ryg er i bedring. Han er dog stadig tvivlsom.

Jakob Ahlmann, Marco Ramkilde, Wessam Abou Ali, Lukas Klitten og Oliver Abildgaard kommer næppe til at spille på grund af sygdom og skader, mens Frederik Børsting og Magnus Christensen heller ikke gør, for de har karantæne.

Måske åbner Christensen og Abildgaards fravær for Rasmus Würtz og Kasper Risgård, der spiller deres sidste kamp for AaB, hvis ikke holdet avancerer til næste runde.

Karantæne:
AGF: Ingen
AaB: Frederik Børsting, Magnus Christensen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-5-1): Grabara – Hausner, Tingager, Juelsgård, Højer – Bundu, Amini, Stage, Blume, Ankersen – Mortensen

AaB (4-3-3): Rinne – Kristensen, Ross Jensen, Okore, Ochs – Risgård, Würtz, Andersen – Kusk, van Weert, Thellufsen

Profilen:
Normalt er der kun én spiller på denne plads, men Kasper Risgård og Rasmus Würtz fortjener begge at blive nævnt forud for deres måske sidste kamp i karrieren. Når AaB’s sæson er slut, takker de to koryfæer af efter mere end 800 kampe til sammen for klubben. Mon ikke det bliver en følelsesladet stund, hvis AaB ikke vinder.

Vidste du, at..:
Rasmus Würtz har spillet andenflest kampe for AaB gennem tiderne med 478 officielle kampe for førsteholdet. Det har kun Torben Boye med sine 560 af slagsen overgået. Kasper Risgård er noteret for 342.

Dom:
Der er to altoverskyggende faktorer, der peger på en (samlet) AGF-sejr: Holdet er klart bedst kørende med seks sejre på stribe, og det vandt det første opgør på udebane.

Buddet herfra er, at hjemmeholdet igen viser, at det har ramt topformen forud for sæsonafslutningen, og derfor vinder. Det bliver igen 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.