• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - FC København

Foto: Getty Images

AGF har ikke slået FC København i over ti år, men har brug for at stoppe rækken af nederlag. Lykkes det mandag aften?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #agffck #sldk

Holdnyt:
AGF:
Det, der lagde fundamentet til AGF’s ubesejrede stime, den stærke defensiv, ser ud til at være smuldret. I hvert fald for en stund.

Efter fem kampe uden at indkassere lukkede holdet først mål ind mod OB og FC Nordsjælland, men det gik nok, for AGF vandt alligevel. Så scorede Randers FC to, så AGF tabte for første gang i otte kampe, og i seneste runde hamrede Silkeborg IF så fire forbi Aleksandar Jovanovic.

Den defensive stabilitet skal holdet se at have genfundet og hellere før end senere. Næste modstander er de forsvarende danmarksmestre, som AGF har det notorisk svært mod. Mere om det længere nede.

AGF er trods de to nederlag ikke sakket længere bagud, end at holdet kan tage tredjepladen allerede efter denne runde. Det kræver dog, at både Brøndby IF og Randers FC sætter point til, og at de hviie selv vinder over FCK.

Frederik Tingager og Mustafa Amini sad begge over, da AGF tabte 4-3 til Silkeborg i seneste runde, og det gør de igen mandag aften. Til gengæld er sommertilgangen Kevin Diks kommet sig så meget over sine skadesproblemer, at han for første gang i sin AGF-tid er med i kamptruppen.

FC København:
De har travlt, mestrene, og kampene kommer som perler på en snor i øjeblikket. Torsdag var de i Kiev, mandag i Århus, den kommende torsdag kommer FC Nordsjælland på besøg, dernæst SønderjyskE om søndagen, og så er det Dynamo Kievs tur til at gæste København tre dage senere. Hele perioden slutter med en topkamp mod FC Midtjylland.

Til gengæld ser det ud til, at FCK har genfundet noget af den form, holdet begyndte sæsonen i. Siden landskampspausen har det i hvert fald slået Esbjerg fB med sikre 3-1 og fået 1-1 med hjem fra en svær udebanetur til Ukraine. Det lover godt for de kommende uger med masser af kampe på programmet.

Læs også:Priske på vej mod permanent trænerjob i FCM: Han står i en stærk position

Dame N’Doye er desuden klar comeback mod AGF. FC København frygtede, at han måtte sidde ude resten af efteråret, men er udtaget til truppen. Også målmand Sten Grytebust er tilbage efter sin knæoperation.

Til gengæld optræder Nicolai Boilesen, Jonas Wind, Carlo Holse og Andreas Bjelland Robert Mudražija alle på skadeslisten. Dermed kan de ikke hjælpe med at hale ind på FC Midtjylland, som er fire point foran FCK i tabellen.

Karantæne:
AGF: Ingen
FC København: Rasmus Falk

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Jovanovic – Munksgaard, Backman, Juelsgård, Højer – Blume, Poulsen, Duncan – Bundu, Mortensen, Ankersen

FC København (4-4-2): Johnsson – Varela, Nelsson, Bjelland, Bengtsson – Daramy, Zeca, Stage, Fischer – Santos, Sotiriou

Profilen:
Jens Stage er ikke kun værd at nævne, fordi han står over for den klub, han fik sit gennembrud i, og som han voksede op som fan af. Det er han også, fordi han er gået så direkte ind på FC Københavns hold. Midtbanemanden har fået spilletid i samtlige kampe i denne sæson bortset fra Superliga-opgøret i Hobro og pokalkampen mod Hillerød.

Vidste du, at..:
AGF har ualmindeligt svært ved at slå FC København. Vi skal mere end ti år tilbage for at finde den seneste århusianske sejr: august 2009, da Peter Graulund scorede på Jakob Poulsens oplæg. Siden har AGF forsøgt at slå FCK 24 gange uden held.

Dom:
Begge hold har hårdt brug for point mandag aften. AGF for at undgå at rækken af nederlag bliver til en stime, FCK for at hænge på og muligvis hale ind på FC Midtjylland i toppen af Superligaen. 

Læs også:FCK uddyber Solbakken-kritik: Det er en generel betragtning

Men de kan jo ikke begge vinde. Og måske vinder ingen af dem. Buddet herfra er i hvert fald, at AGF stopper blødningen og får 1-1, som det også endte på samme bane i sidste sæson.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Optakt: Brøndby IF - Randers FC

Læs også:Jens Stage vender tilbage til Aarhus: Han er jo en rigtig god kammerat

Læs også:Solbakken-kritik preller af hos Divisionsforeningen: Har ikke hørt fra FCK

Superliga

Mere Superliga

Fokus