• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Esbjerg fB - AGF

Foto: Getty Images

Begge hold kommer med et stort rygstød fra seneste runde, men hvem holder momentum efter søndagskampen?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Sønag klokken 16.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Dommer: Jakob A. Sundberg
På TV: Canal 9
Hashtag: #efbagf #sldk

Holdnyt:
Esbjerg fB:
Hvis man kan tale om skæbnekampe i november måned, var det sådan en, Esbjerg vandt i seneste runde. Modstanderen var Silkeborg IF, og EfB er langt bedre stillet nu, fordi holdet vandt, end det havde været, hvis det havde tabt.

På grund af den måde, grupperne i nedrykningsspillet inddeles, har Esbjerg nu kun ét point op til det hold, det skal hente, Hobro IK. Silkeborg har derimod 11 op. Læs mere om slutspillets finurligheder her.

Overlevelsen er dog langt fra sikret; hvis Superligaen sluttede nu, ville EfB rykke ned. Men sejr over SIF var et vigtigt skridt i den rigtige retning, og nu kan vestjyderne så tage endnu et.

Forsvarskrumtappen Rodolph Austin sad over i seneste runde med det, klubben kaldte en mindre skade. Derfor må der være begrundet håb om, at han er tilbage til AGF’s besøg - han er i hvert fald i truppen. Derudover råder Lars Olsen over en skades- og karantænefri trup.

AGF:
Der må være dødt løb om, hvem der går ind til kampen med det største rygstød i frisk erindring. Mens Esbjerg vandt en vigtig, vigtig bundkamp, tog AGF en af de sejre, som klubben og dens fans allerhelst vil have: over Brøndby. 

Dermed er AGF oppe på fire sejre på stribe, tre i Superligaen og én i Sydbank Pokalen, og chancerne for at slutte i top 6 ser bedre og bedre ud. Holdet er faktisk væsentlig tættere på tredjepladsen (to point) end på syvendepladsen (fem point).

AGF er ved at have genfundet noget af den defensive soliditet fra tidligere på sæsonen, hvilket tre indkasserede mål i de fire seneste kampe underbygger. Nu er det dog unge Sebastian Hausner, der glimter ved siden af anfører Niklas Backman i midterforsvaret. Han var god mod Brøndby, så han får formentlig genvalg, selv om Frederik Tingager er klar igen.

Også i målet får William Eskelinen formentlig genvalg. Aleksandar Jovanovic var ifølge Århus Stiftstidende så træt af ikke at være på holdet, efter han vendte tilbage fra en skade, at han skændtes med cheftræner David Nielsen og målmandstræner Nikolai Pold. Nielsen kalder det dog ”helt udramatisk.” Jovanovic er dog ikke med i AGF's trup. 

Karantæne:
Esbjerg fB: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-4-2): Højbjerg – Anyembe, Austin, Halsti, Lauridsen – Kristensen, ”Lungi” Sørensen, Parunashvili, Kauko – Dauda, Yakovenko

AGF (4-3-3): Eskelinen – Munksgaard, Backman, Hausner, Højer – Amini, Poulsen, Blume – Bundu, Mortensen, Thorsteinsson

Profilen:
Joni Kauko har ikke holdt samme målsnit som i seneste sæson, men han var på pletten, da holdet havde allermest brug for det mod Silkeborg. Han scorede til 1-1 på et klassisk Kauko-mål: et sent løb ind i feltet. Forskellen var bare, at han havde sit udgangspunkt i venstre side. Der er han skubbet ud i Lars Olsens 4-4-2.

Vidste du, at..:
Lars Olsen har en fremragende statistik mod AGF med 2,2 point i gennemsnit pr. kamp. Af de hold, han har mødt mindst 10 gange, er der kun ét, har han en bedre statistik mod: sin nuværende klub, EfB.

Dom:
Uanset hvor vigtig Esbjergs sejr over Silkeborg var, må man også sige, at den ikke viste et hold, der var komplet forandret fra sit hidtidige niveau i denne sæson. Særligt første halvleg var bekymrende.

Omvendt formstærk er AGF, og derfor tror vi på, at gæsterne tager endnu en sejr mod Esbjerg, som de ikke har tabt til i otte kampe. Det er snart fire år siden sidst.

0-2 lyder buddet herfra.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus