• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: FC København - AGF

Presset er på FC København, når AGF fredag aften gæster Parken i Europa Playoff-kampen, hvor der skal findes en vinder.

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Telia Parken, København
Slutspil: Europa League-playoff
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: 3+
Hashtag: #fckagf #sldk

Holdnyt:
FC København:
Holdet var skam oppe på den tredjeplads, der hurtigt blev målet for foråret, men alligevel glippede det at fastholde bronzen og dermed den sikre plads i Europa League-kvalifikationen. Den plads snuppede FCN med 0-0 mod FCK i sidste spillerunde. 

Ud over, at FC København slutter uden for medaljerne for første gang i 18 år, må storklubben også sande, at en af årsagerne er et aktuelt scoringsproblem. FC København har ikke scoret i de seneste syv halvlege og ikke vundet fire kampe i træk. Det er ikke hverdagskost for københavner-holdet, der har budgetteret med europæisk gruppespil i den kommende sæson, men som altså nu skal du i en knald-eller-fald-kamp om overhovedet at få lov til at deltage i EL-kvalen. 

Det gør ondt på mange FCK-fans, og uden tvivl også på spillerne, der virkelig skal tage opgaven alvorligt for at en flop-sæson ikke skal ende som en fadæse-sæson. Ude sidder stadig Denis Vavro og Jonas Wind, og FC København har hverken nye skader eller karantæner til kampen, der som bekendt skal have en vinder fredag aften.

AGF:
AGF kan krone et flot forår med billet til Europa - en kamp, der uden tvivl ikke var mange, der turde tro på, da AGF bare scorede tre gange i forårets syv runder i grundspillets afslutning. Men holdet fandt bedre takter i gruppespilet og er ganske fortjent nået frem til denne finale, hvor AGF har alt at vinde. 

Pierre Kanstrup måtte tidligt lade sig udskifte i den seneste kamp mod SønderjyskE tirsdag, men lårproblemet er der kommet så meget styr på, at han er udtaget til AGF-truppen, der dog skal skære en spiller fra frem mod kampen. 

Til gengæld ligger det fast, at flere af forårets bedste hos AGF fortsat er ude og dermed går glip af sæsonens sidste kamp. Tobias Sana og Mustafa Amini er sammen med Mustapha Bundu ude med skader, mens den ellers brandvarme angriber Martin Pusic er ude efter rødt kort i seneste kamp

Karantæne:
FC København: Ingen
AGF: Martin Pusic

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Olsen - Ankersen, Lüftner, Johansson, Boilesen - Skov, Zeca, Falk, Fischer - Sotiriou, Santander  

AGF (4-5-1): Jovanovic - Mikanovic, Kanstrup, Backman, Højer –  Stage, Blume Guira, Pedersen, Ankersen - Junker

Profilen:
Jens Stage er blevet det nye varme navn i AGF. Den lokale helt har løftet sit spil og er gået fra at være spilleren, der lukkede huller i mangel af bedre, til at være en fast og altid godt fightende element på midtbanen, hvor han byder godt ind både defensivt og offensivt. Han har nettet tre gange i foråret - alle tre gange på udebane, og med Martin Pusic ude med karantæne vil den 21-årige formentlig være at finde også i afslutterrollen i løbet af kampen. Med sine 187 centimeter i højden har Jens Stage vist sig som en ganske god trussel i luftrummet, når AGF har dødbolde i nærheden af modstanderens straffesparksfelt.

Vidste du, at..:
AGF har ikke vundet i Parken i de seneste 11 forsøg - inklusiv pokalfinalen 2016, hvor FCK vandt med 2-1. De seneste sejr ligger tilbage til 2009, hvor Peter Graulund med et tørt og fladt skud med venstrefoden udplacerede Jesper Christiansen i FC København-målet. Fem gange siden er kampene sluttet uafgjort, hvilket fredag aften vil resultere i forlænget spilletid. I de seks sejre, FC København har vundet, siden Graulund blev matchvinder, er det kun lykkes AGF at score i en enkelt af kampene - pokalfinalen 2016.

Dom:
AGF har intet at tabe og alt at vinde, mens der hviler et markant pres på FC København, der skal have gang i målscoringen efter en tørke i de seneste tre kampe. Derfor kan AGF også angribe kampen uden de store nerver, mens FC København-spillerne skal hanke gevaldigt op i sig selv og sørge for, at sejren og dermed de europæiske billetter bliver på klubbens hænder. 

Nok vil AGF have fokus på FC Københavns offensive kvaliteter, men det vil ligne træner David Nielsen dårligt ikke at sætte et hold på banen, der også er klædt på til at jagte scoringer. AGF har scoret mindst to mål i de seneste fem kampe og vundet de fire.

Der kommer mål i Parken, men FC København bør vise sig som en for stor mundfuld for et AGF-hold, der ellers er i fremdrift. FC København vinder 3-2. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus