• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Andreas Arp

Optakt: FC Midtjylland - AC Horsens

FC Midtjylland skal have tre point for at holde snor i FC København og Brøndby, mens AC Horsens også skal have point, hvis ikke de vil ende i den tunge ende.

Af Andreas Arp

Kampfakta:
Kampstart: Søndag kl. 20.00
Spillested: MCH Arena
Dommer: Michael Johansen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #fcmach #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:

Efter en skuffende start i Superligaen og et tidligt Champions League-exit mod FC Astana er de danske mestre fra FC Midtjylland ved at arbejde sig op i toppen af tabellen efter sejre over de to oprykkerhold, Esbjerg fB og senest Vejle Boldklub.

Sejren på 3-1 over Vejle kom først i land takket være et sent comeback i de sidste ti minutter sat i gang af to Rasmus Nicolaisen-mål, men vigtigst var det, at ulvene kom fra Vejle med tre point, og dermed finder sig selv på en fjerdeplads inden mødet med AC Horsens søndag aften.

Det er til gengæld fuldstændig umuligt at forudsige FC Midtjyllands startopstilling, efter at cheftræner Jess Thorup har roteret på flere positioner fra kamp til kamp. Vi taler om et hold, der eksempelvis de seneste to Superliga-kampe har været uden én af ligaens bedste, hvis ikke den bedste, midterforsvarer Bubacarr Sanneh i startopstillingen, så det er mildest talt svært at vide, hvilke 11 der løber ind på MCH Arena søndag aften. 

FC Midtjylland spillede også Europa League-kvalifikationskamp mod de walisiske mestre The New Saints torsdag aften, hvor det blev til en flot 2-0-sejr, så Jess Thorup vil med al sandsynlighed igen benytte de mange kampe til at få flere spillere fra sin store trup på banen. Ugens helt store nyhed i det midtjyske gik dog hen og blev indkøbet af Alexander Scholz, der er kommet til klubben fra belgiske Club Brugge på en fem-årig aftale. 

Erik Sviatchenko måtte udgå i returopgøret mod Astana på MCH Arena, og selvom han var med i truppen mod både Vejle og The New Saints var han hverken at finde på banen eller bænken i begge opgør. Midtstopperen har lidt småproblemer, så det er tvivlsomt, hvorvidt han bliver klar til søndagens kamp også.

Rilwan Hassen og Kristian Riis er fortsat ude med skader.

AC Horsens:

Bo Henriksens tropper kom fantastisk fra start i den nye sæson. Trods massive udskiftninger i sommerens løb vandt "Den Gule Fare" sæsonpremieren i Telia Parken med 2-1 over FC København, men i de seneste tre kampe er det kun blevet til to point. 

I begge hjemmekampe mod Randers og senest Hobro kom pointene hjem i de døende minutter takket være scoringer fra Mathias Kristensen og Mikkel Qvist, men på udebane mod SønderjyskE kunne Horsens ikke komme tilbage i en kamp, som de tabte med 2-0. 

Horsens skal derfor tilbage på sporet, hvis de ikke vil ende i den tunge ende af tabellen, men det kunne næsten ikke blive en sværere opgave end de forsvarende danske mestre på udebane. Det taler dog til Horsens' fordel, at FC Midtjylland har en vigtig europæisk udekamp tre dage før, ligesom at Bo Henriksen og kompagni ikke har dårlige erfaringer med at drille tabellens absolutte tophold i kampe, hvor de har mindre at tabe. 

Det er ingen hemmelighed, at AC Horsens stadig er på jagt efter en angriber, men der er fortsat intet nyt på den front. 

Sommerindkøbet Matej Delac vendte tilbage i startopstillingen mod Hobro og er dermed blevet sin skade kvit, men både Thomas Kortegaard og Rune Frantsen måtte melde afbud på grund af skader i henholdsvis læg og ryg og er derfor også tvivlsomme til kampen mod FCM. Også Jonas Borring er lige på vippen, efter at han måtte udgå til træningen torsdag med problemer i baglåret. 

Lasse Kryger er fortsat ukampdygtig, mens unge Frederik Mortensen er ude med kyssesyge. 

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3: Hansen - Nicolaisen, Korcsmar, Sanneh - Thychosen, Okosun, Sparv, Andersson - Onyeka, George, Duelund

AC Horsens (3-5-2): Delac - Reese, Juel Andersen, Nielsen - Nymann, Nilsen, Jacobsen, Skytte, Qvist - Kristensen, Hansson

Profilen:
Ayo Okosun blev hentet til FC Midtjylland fra AC Horsens tidligere på sommeren, og nu venter der så et møde med sin tidligere arbejdsgiver for den duelstærke midtbanespiller. Den 1,98 meter høje Okosun har ikke fået mange chancer fra start i FC Midtjylland-trøjen endnu, men med en kamp, hvor de afgørende slag med al sandsynlighed skal stå i luften, vil han være et godt og potentielt afgørende kort på Jess Thorups hånd. 

Vidste du, at..:
Den 18. februar 2018 vandt AC Horsens en sikker sejr på 2-0 over FC Helsingør. Siden har "Den Gule Fare" spillet 19 kampe, hvor det ikke er lykkedes dem at holde modstanderen fra at score. 

Dom:
AC Horsens har det med at drille de store hold, men FC Midtjylland har de ualmindeligt svært ved at besejre. Seneste sejr over ulvene ligger tilbage i maj 2012, og vi tror heller ikke på, at det er på MCH Arena, at Horsens igen får lov at smage sejrens sødme. 

FCM er en af de få hold i Superligaen, der kan matche Horsens i luftrummet, og på trods af et europæisk opgør i midtugen bør bredden i Midtjylland-truppen gøre, at det bliver til en sejr over Horsens. 2-1 er vores bud. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus