• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: Hobro IK - FC Helsingør

Optakt: Hobro IK - FC Helsingør
Foto: Getty Images

Begge holds skæbne i forhold til playoffs er på plads, så mandagens kamp kan bruges til at pudse de sidste ting af, inden det bliver alvor.

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: DS Arena, Hobro
Slutspil: Gruppespil – pulje 1
Dommer:  Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: TV3 Max
Hashtag: #hobfch #sldk

Holdnyt:

Hobro IK:
Hobro vandt ude over AGF og sikrede sig dermed førstepladsen i gruppen i den seneste spillerunde, med mindre målscoren stikker helt af, og alt går galt for Hobro mandag aften. Det betyder, at kommende modstander i playoff bliver SønderjyskE fra gruppe 2 i jagten på at vinde pladsen, der giver ret til at udfordre Superligaens tredjeplads om en plads i den kommende sæsons Europa League-playoff. 

De seneste to runder har det været afgjort, at Hobro ville overleve i Superligaen, hvilket har kunnet anes i holdets præstationer undervejs i de seneste kampe, men nu venter så den sidste "test," inden det bliver alvor.

Jesper Bøge, der har været plaget af en ankelskade i de seneste uger, er tilbage i truppen. Det samme gælder Jonas Brix Damborg, der er tilbage efter afsonet karantæne. 

Nicholas Gotfredsen sidder fortsat ude med skade.

FC Helsingør:
FC Helsingør fik vist lidt tænder i nedrykningsspillet, men det var aldrig tæt på, at holdet kunne vriste sig fri af gruppens sidsteplads. Nu venter så Randers FC i to nervepirrende playoff-kampe, hvor det handler om overlevelse i Superligaen.

Derfor vil der formentlig heller ikke blive stillet med et hold, der er klædt på til at give sig 100 procent mandag aften. Det handler om at fortsætte de spillemæssigt gode ting og så eller undgå skader og karantæner.

Nicolas Mortensen er tilbage netop fra karantæne, mens skader fortsat er et problem hos FC Helsingør. Andreas Holm, Douglas, Jonas Henriksen, Johannes Ritter og Mathias Johannsen er fortsat på skadeslisten. 

Karantæne:
Hobro IK: Ingen
FC Helsingør: Ingen

Bud på startopstillinger:

Hobro IK (3-5-2): Rask - Bøge, Minor, Amankwah – Mikkelsen, Brix-Damborg, Hammershøy-Mistrati, Babayan, Kopplin - Kirkevold, Domoraud

FC Helsingør (4-4-2): Bruhn - Gregor, Fisch, Henriksen, Jørgensen - Holst, Olsen, Køhler, Mohammad - Mortensen, Tontini

Profilen:
Jesper Rask kunne i sin tid ikke bruges i AGF og har været i Hobro IK siden 2010, hvor han har været med i op- og nedrykninger omkring Superligaen. Men inden denne runde, der afslutter gruppespillet, topper den 29-årige keeper såmænd listen over antal clean sheets i Superligaen, hvor han 11 gange i sæsonen har gennemført 90 minutter uden at lukke mål ind. 
Den slags giver selvtillid for holdets bageste mand, der da også er noteret for 93 redninger i sæsonen. 

Vidste du, at..:
Hobro har vundet samtlige tre tidligere opgør mod FC Helsingør i sæsonen - alle gange med et overskydende mål. 

Dom:
Hobro IK har kun lukket mål ind i én af de seneste fire kampe, og Helsingør-holdet har med to clean sheets i træk også vist fint styr på defensiven. Med den på papiret pænt ligegyldige kamp vil det være for meget forlangt, at tro på en målfest mandag aften. For begge hold handler det om at slippe igennem kampen uden skader og karantæner, samt at pudse lidt på spillestilen til de kommende meget mere vigtige kampe. 

Vi sniger et enkelt mål ind i kampen, da vi tror på en enkelt scoring til hjemmeholdet. Hobro IK vinder 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus